Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vavruška skončil v Opavě. Nemám odezvu z kabiny, tvrdí

Opava - Fotbalisté druholigové Opavy jsou bez trenéra. Po prohře 2:3 s Čáslaví skončil kouč David Vavruška. "Odstupuju na svoji žádost, protože nemám absolutně žádnou odezvu z kabiny ani na hřišti," vysvětlil kouč, který dříve působil třeba v nejvyšší soutěži v Příbrami. Vavruška rezignoval také kvůli stále se opakujícím chybám svých svěřenců. "Jestli klukům pomůže jiná rétorika, jiná osoba, víc zařvat, míň zařvat? Nevím, jak už s nimi mám mluvit, nemám na to sílu," uvedl.

Vavruška podle svých slov zkusil "úplně všechno". "Po dobrém, po zlém, mluvit s hráči osobně, soukromě, s celým mančaftem dohromady. Pokud zafunguje 'haló efekt' na čtyři kola, pokud tomu někdo pomůže, já budu jedině rád," dodal.

Druhou nejvyšší fotbalovou soutěž vedou v polovině 27. kola hráči Bohemians 1905 se 49 body, naopak na samém konci se potácí právě Opava (20 bodů) a Čáslav (18 bodů).

Věří, že nový trenér by mohl přinést do týmu impulz, který by ještě mohl pomoci k záchraně. "Pokud jim teď někdo pomůže, tak budu nadšený a jen rád. Nechci, aby to fanoušci brali jako zbabělý krok. Já si myslím, že jsem velký bojovník. Ale kdybych pokračoval, tak by to bylo jen kontraproduktivní," dodal.

Čtyřicetiletý Vavruška v úvodu sezony vedl prvoligovou Příbram, ale záhy byl odvolán. Hned nato zamířil do svého rodiště a převzal Opavu, která byla po čtyřech kolech na předposledním místě tabulky. Z 22 zápasů získal s týmem osmnáct bodů. Z posledních sedmi duelů však bodoval v jediném a aktuálně tak chybějí Opavě na místa znamenající záchranu dva body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články