Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

"Lízátka" uvidí šlágr druhé ligy. Do Hradce Králové přijede Jihlava

Souboj aspirantů na postup mezi elitu nabídne předehrávka 7. kola druhé nejvyšší soutěže, ve kterém Hradec Králové přivítá Jihlavu. Vysočina je zatím na barážové pozici se ztrátou jediného bodu na vedoucí Pardubice, pátí "Votroci" mají o čtyři body méně. Přímý přenos utkání sledujte od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Jihlava - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Fotbalistům východočeského klubu se sice vstup do nového ročníku nepodařil, když nezvítězili a neskórovali v úvodních dvou zápasech, ale následně získali osm bodů při skóre 14:4. Proti Jihlavě se budou snažit vzrůstající formu potvrdit. "Hrajeme doma, což nám velí udělat maximum pro to, abychom byli úspěšní," řekl trenér Zdenko Frťala.       

Hlavní oporou ambiciózního soka je bezesporu nejlepší střelec soutěže Stanislav Klobása, který v šesti utkáních skóroval šestkrát. "Je to zabiják - když mu dáme minimum prostoru, umí z toho vytěžit maximum," upozornil Frťala, jenž mladoboleslavského odchovance vedl v sezoně 2017/2018 ve Varnsdorfu.

Jihlava pokračuje ve stabilně nadprůměrných výkonech z loňské sezony, kterou zakončila až neúspěšnou baráží o postup do první ligy. "V Hradci budeme chtít uspět i proto, aby v klubu zavládla před reprezentační pauzou dobrá nálada. Jsme si ale vědomi faktu, že nás čeká těžký duel proti velmi dobrému soupeři," uvedl asistent trenéra Josef Mucha.

"Votroci se mohou opřít o soubojově silnou stoperskou dvojici Kvída - Martinec, v záloze si musíme dát pozor na pohyblivé a kreativní Vlkanovu s Frýdkem. Hradecký tým je velmi silný při standardních situacích, z nichž rozhodoval poslední zápasy. Nebezpečný je však i v brejcích a rychlém přechodu do útoku," dodal Mucha.

Zdroj
ČT sport, fcvysocina.cz, fchk.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články