Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Líšeň po výhře nad Hradcem vede druhou ligu, Dukla rozdrtila Ústí

Šlágr třináctého kola druhé ligy zvládli lépe fotbalisté Líšně. Po výhře 2:1 nad Hradcem Králové vedou tabulku soutěže, když na čele vystřídali právě Východočechy. Rozhodující branku dal nejlepší střelec soutěže Jaroslav Málek. "Votroci" ztrácejí na svého přemožitele bod. Neslavnou premiéru na lavičce Ústí nad Labem má za sebou trenérský novic David Jarolím, který se svým celkem padl 0:5 na Dukle.

Radost fotbalistů Líšně
zdroj: FB SK Líšeň

Ústí nad Labem prožilo vydařenou podzimní část, v níž se s koučem Jiřím Jarošíkem propracovalo až na třetí místo. Bývalý hráč Chelsea, CSKA Moskva či Celtiku Glasgow však v zimě odešel do slovinského NK Celje a nahradil jej další bývalý reprezentant a syn mladoboleslavského trenéra Karla Jarolíma.

Ten však při svém debutu na lavičce Severočechů nezažil vůbec ideální start. Už ve třinácté minutě přihlížel tomu, jak dostává červenou kartu Lukáš Glöckner a hned nato domácí Dukla otevřela skóre, když se z přímého kopu trefil přesně Daniel Souček.

Oslabené Ústí do poločasu inkasovalo ještě jednou poté, co si na centr z pravé strany naběhl Chlumecký a nedal brankáři Tvrdoňovi šanci. Dukla navíc nepolevila ani po přestávce a v 57. minutě přidal třetí branku syn bývalého trenéra Pražanů Luboše Kozla, David. Šest minut po hodině hry zvýšil skóre čerstvě střídající Marek Fábry a konečný výsledek pečetil po povedené individuální akci Mohamed Doumbia.

Dukla tak na úvod jarní části zaznamenala svou nejvyšší výhru v sezoně a od vedoucí Líšně ji dělí šest bodů. Naopak Ústí neskórovalo ve třetím zápase z posledních čtyř a nevyužilo možnost vrátit se zpět na třetí příčku. Před svým přemožitelem má v tabulce už jen jednobodový náskok.

Líšen jde do čela

Líšeň zahájila vstup do jarní části povedeně. Už v šesté minutě si naskočil na Paškův centr z pravé strany Milan Lutonský a prudkou hlavičkou překonal hradeckého brankáře Vízka. Pro domácího obránce šlo o první branku v této druholigové sezoně. "Votroci" po inkasovaném gólu přidali na aktivitě, ale jak Vašulín, tak o chvíli později Prekop v šancích neuspěli. V 26. minutě proto mohl vedení domácích zvýšit Jeřábek, ale jeho prudká rána hradeckou branku minula.

Po změně stran udeřili pro změnu hosté. Dvořák po propadlém autovém vhazovaní trefil jen tyč, míč se ale odrazil k Eriku Prekopovi a ten ho snadno dopravil do prázdné branky. Slovenský útočník zaznamenal šestou branku v ročníku. Dvacet minut před koncem si ale Líšeň vzala vedení zpět. Po přihrávce Kučery si za obranu naběhl Málek, napoprvé sice trefil jen obránce, nicméně při následné dorážce už nedal tvrdou ranou Vízkovi šanci. Domácí střelec si osmou brankou v sezoně nejen upevnil vedení v tabulce střelců druhé ligy, ale zajistil Líšni i první místo v tabulce.

V souboji soupeřů nad hranou sestupu Blansko zdolalo Třinec 2:0 a ukončilo sérii čtyř porážek.

Jihlava získal bod s Vyšehradem po výsledku 1:1. Jihavští nevyužili k zisku tří bodů ani početní převahu, protože Vyšehrad hrál od 46. minuty bez vyloučeného Milana Králíčka, ani velký tlak v nastaveném čase. Rozhodčí neuznal domácím gól kvůli útočnému faulu.

Fotbalisté Chrudimi vstoupili do jarní části vítězstvím 3:1 na hřišti Žižkova. Východočeši naplno bodovali počtvrté z posledních pěti zápasů a posunuli se na třetí místo. Chrudimští byli v úvodní půlhodině hodně efektivní a po dvou brejcích se prosadil Rybička. Na začátku druhé půle žižkovský brankář Švenger v pokutovém území fauloval Vernera a nařízenou penaltu v 51. minutě proměnil Mužík. Krátce nato snížil Súkenník, ale třetí porážku z posledních čtyř kol už Pražané neodvrátili.

13. kolo druhé ligy

Jihlava - Vyšehrad 1:1 (1:0)
Branky: 22. Ševčík z pen. - 89. Vandas z pen. Rozhodčí: Cieslar - Mikeska, Bureš. ŽK: Vlček - Králíček. ČK: 46. Králíček. Bez diváků.

Líšeň - Hradec Králové 2:1 (1:0)
Branky: 6. Lutonský, 70. Málek - 49. Prekop. Rozhodčí: Hrubeš - Melichar, Váňa. ŽK: Silný, Kučera, Krška - Prekop, Kateřiňák, Čech. Bez diváků.

Blansko - Třinec 2:0 (1:0)
Branky: 43. Helebrand, 60. Sedlo. Rozhodčí: Denev - Matoušek, Mojžíš. ŽK: Sukup, Machálek (oba Blansko). Bez diváků.

Viktoria Žižkov - MFK Chrudim 1:3 (0:2)
Branky 54. Súkenník - 7. a 28. Rybička, 51. Mužík z pen. Rozhodčí: Dubravský - Lakomý, Vejtasa. ŽK: Hušek, Švenger, Batioja, Pudil, Zoubele, Auer - Verner, Breda, Čáp, Řezníček. Bez diváků.

Dukla Praha - Ústí nad Labem 5:0 (2:0)
Branky: 15. Souček, 24. Chlumecký, 57. Kozel, 66. Fábry, 84. Doumbia. Rozhodčí: Szikszay - Kotalík, Volf. ŽK: Faleye, Kovernikov, Fábry - Tvrdoň, Bílek. ČK: 13. Glockner (Ústí nad Labem). Bez diváků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články