Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Druhé lize vládnou i nadále Pardubice před Jihlavou, Žižkov už je třetí

Úlohu favorita splnili s lehkostí sobě vlastní a jsou zpět ve vedení druhé nejvyšší soutěže. Fotbalisté Pardubic rozstříleli v sedmém kole Sokolov 4:0 a rázně odpověděli na páteční výhru druhé Jihlavy nad nováčkem z Líšně 3:2. Nezaváhala ani Zbrojovka Brno v utkání s Vítkovicemi, čtvrtá Dukla Praha s Vyšehradem a v neděli také Žižkov, který jednoznačně přejel Varnsdorf a zásluhou lepšího skóre se posunul na třetí místo.

Matúš Lacko z Jihlavy se raduje z vítězného gólu
zdroj: twitter.com/FC VYSOČINA

Žižkov měl zápas od začátku pod kontrolou a po půlhodině vedl prostřednictvím tref Diviše s Batiojou 2:0. V závěru poločasu navíc soupeř z Varnsdorfu přišel o vyloučeného Micovčáka, jenž dostal nejprve žlutou kartu za faul a po následných protestech i červenou.

Pražané početní výhodu využili v 60. minutě, kdy konečný výsledek stanovil Bazal, a potřetí za sebou udrželi čisté konto.

Fotbalisté Pardubic nadělovali

Pardubičtí nakročili ke čtvrtému vítězství v ročníku už během první půle, během které rozvlnili síť Jeřábek z pokutového kopu a Hlavatý. Po změně stran ještě zvýraznili náskok dalšími trefami Čelůstka s Tomlem. Sokolov i proto klesl na poslední příčku.

Pražské Dukle zařídili na Strahově poločasové vedení González s Kovalem. V 59. minutě sice zápas zdramatizoval kontaktním gólem Čvančara, ale Španěl González svou druhou brankou pojistil vítězství hostů. Vyšehrad poprvé v sezoně doma nebodoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Pardubic se vrátili na první místo druhé ligy

Jihlava vedla v 63. minutě po Mikušově hlavičce už 2:0, ale Líšeň závěr nečekaně zdramatizovala. V 73. minutě totiž chladnokrevně snížil Machálek a krátce nato srovnal nekompromisní ranou Vintr.

O dvě minuty později však vrátil favoritovi náskok střídající Lacko, který z hranice pokutového území prostřelil hradbu těl před sebou. Vysočina proto napravila minulou porážku 1:2 ve Varnsdorfu, naopak nováček poprvé v sezoně nebodoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlava udolala v bláznivé přestřelce nováčka z Líšně

Vítězství Brna nad Vítkovicemi trefil v poslední minutě první půle hlavičkou obránce Pavlík. Klub z moravské metropole slavil poprvé po dvou kolech a ze sedmého místa ztrácí na Jihlavu čtyři body.

Nezaváhal ani další ze spolufavoritů soutěže Hradec Králové, který ve východočeském derby s Chrudimí rozhodl už během prvních 34 minut – trefili se Prekop a Martinec. "Votrokům" tak patří v neúplné tabulce čtvrtá příčka.

6. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Líšeň 3:2 (1:0)
Branky: 33. Klobása, 63. Mikuš, 89. Lacko - 73. Machálek, 87. Vintr. Rozhodčí: Hocek - Novák, Poživil. ŽK: Vejmola, Tlustý - Suchý, Bednář, Čermák. Diváci: 1308.

Hradec Králové - Chrudim 2:0 (2:0)
Branky:
12. Prekop, 34. Martinec. Rozhodčí: Pechanec - Kříž, Vodrážka. ŽK: Šípek, Zbrožek, Kopečný, Jukl - Sulík, Vašulín, Kesner. Diváci: 1110.

Brno - Vítkovice 1:0 (1:0)
Branka:
45. Pavlík. Rozhodčí: Dorušák - Caletka, Matoušek. ŽK: Štepanovský, Šural, Krška, Fousek - Praus, Matěj, Holiš, Mikula, Surzyn. Diváci: 2463.

Pardubice - Sokolov 4:0 (2:0)
Branky:
9. Jeřábek z pen., 45.+1 Hlavatý, 55. Čelůstka, 75. Toml. Rozhodčí: Cihlář - Dresler, Hurych. ŽK: Hlavatý, Zifčák - Šmehyl, Vávra, Machek, Štursa. Diváci: 892.

Slavoj Vyšehrad - Dukla Praha 1:3 (0:2)
Branky:
59. Čvančara - 22. a 70. González, 44. Koval. Rozhodčí: Orel - Z. Koval, Šimáček. ŽK: Drobílek - Ayong, Kozma. Diváci: 851.

Viktoria Žižkov - Varnsdorf 3:0 (2:0)
Branky:
10. Diviš, 32. Batioja, 60. Bazal. Rozhodčí: Marek - Vlasjuk, Mojžíš. ŽK: Kocourek, Micovčák (oba Varnsdorf). ČK: 42. Micovčák. Diváci: 1328.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články