Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Karviná doma opět neinkasovala, Příbram si pochutnala na sparťanském béčku

Lídrem druhé nejvyšší soutěže zůstává po 15. kole Příbram. I díky dvěma brankám Tomáše Wágnera totiž loupila na stadionu sparťanského béčka. Po vítězství 3:0 má dvoubodový náskok před Líšní, která remizovala 0:0 s rezervou Slavie. O další dva body zpět je Vyškov, jenž naděloval v Jihlavě. Karviná počtvrté v řadě uspěla doma bez obdrženého gólu a po výhře 1:0 nad Varnsdorfem je čtvrtá.

Málek rozhodl atraktivní zápas, kterému v Karviné přihlíželo 876 diváků, už v 10. minutě. Na hranici pokutového území převzal přihrávku od nigerijského útočníka Durosinmiho, "tutovou" šanci tváří v tvář Vaňákovi proměnil a skóroval ve třetím utkání za sebou.

Varnsdorf naopak zahodil, co mohl. V první půli ztroskotali na spolehlivě chytajícím gólmanovi Neumanovi Schön, Radosta i Rudnyckyj, po změně stran selhal na brankové čáře Tanko a krátce nato i hlavičkující Kouřil.

Wágner opět pálil ostrými

Příbram v soutěži potřetí za sebou vyhrála s čistým kontem a prodloužila sérii bez porážky na 13 zápasů.

Wágner na Žižkově v 8. minutě proměnil penaltu a krátce před pauzou zvýšil na 2:0. Dvaatřicetiletý útočník dal podruhé za sebou dva góly, v druholigové sezoně si polepšil na devět branek a v tabulce střelců dotáhl vedoucího Suchana z Vlašimi.

Po změně stran Wágner nevyužil šanci zkompletovat hattrick, ale v 81. minutě uzavřel skóre střídající Vokřínek trefou proti bývalému týmu. Sparťanská rezerva prohrála ve třetím z posledních čtyř kol a klesla na 14. místo těsně nad sestupové pásmo.

Táborsko doma zdolalo olomoucké béčko 2:0 a polepšilo si na devátou příčku. O branky se postarali Varačka a Bederka. Hanáci nevyhráli počtvrté za sebou a jsou osmí.

Líšeň doma zaváhala

Líšeň nedokázala vyhrát před vlastními příznivci třetí zápas po sobě. Brněnský celek stejně jako Slavia bodoval v posledních dvou kolech.

Jihlavě naopak nevyšlo ani druhé ligové střetnutí pod vedením nového kouče Smetany a prohrála s Vyškovem se stejným výsledkem jako před týdnem v Příbrami. Hosté vedli už po první půli o dva góly, trefili se Vintr a Kanakimana. Útočník z Burundi se osmou brankou dotáhl do čela tabulky střelců. Po pauze přidal pojistku Kamerunec Alégué.

Prostějov rozhodl o triumfu nad Duklou v prvním poločase - už po necelé půlhodině hry vedl o tři branky. Postupně se trefili Kušej, Pinc a Schaffartzik. Ještě v prvním dějství snížil Buchvaldek, ale Kušej v 84. minutě přidal svou druhou trefu v zápase. Konečný výsledek stanovil hostující Adediran.

15. kolo druhé fotbalové ligy:

Karviná - Varnsdorf 1:0 (1:0)
Branka: 10. Málek. Rozhodčí: Krejsa - Matoušek, Vyhnanovský. ŽK: Žídek - Schön, Richter. Diváci: 876.

Jihlava - Vyškov 0:3 (0:2)
Branky: 25. Vintr, 39. Kanakimana, 60. Alégué. Rozhodčí: Vokoun - Leška, Černoevič. ŽK: Svoboda, Farka. Diváci: 456.

Opava - Třinec 0:0
Rozhodčí: Raplík - Kotalík, Cichra. ŽK: Kramář, Helebrand, Macháček - Holík, Straňák, Brak. Diváci: 1544.

Chrudim - Vlašim 0:2 (0:1)
Branky: 27. Suchan, 76. Solomon. Rozhodčí: Křepský - Pfeifer, Mojžíš. ŽK: Koželuh, Hašek - Hyský (trenér), Kulhánek, Heppner. Diváci: 620.

Prostějov - Dukla 4:2 (3:1)
Branky: 6. a 84. Kušej, 20. Pinc, 29. Schaffartzik - 34. Buchvaldek, 86. Adediran. Rozhodčí: Machálek - Kotík, Bureš. ŽK: Schaffartzik, Šumbera - Moulis, Barac. Diváci: 470.

Líšeň - Slavia B 0:0
Rozhodčí: Kotala - Poživil, Mikeska. ŽK: Čermák, Laczkó, Sokol - Planka, Šmiga. Diváci: 639.

Sparta Praha B - Příbram 0:3 (0:2)
Branky: 8. z pen. a 40. Wágner, 81. Vokřínek. ŽK: Nalezinek, Kukučka, Juliš, Ambler, Gedeon - Fišl, Surmaj. Diváci: 558.

Táborsko - Sigma Olomouc B 2:0 (1:0)
Branky: 17. Varačka, 63. Bederka. Rozhodčí: Adámková - Dohnálek, Šafránková. ŽK: Kopřiva, Mach, Plachý - Grygar, Grečmal, Langer. Diváci: 545.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články