Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Líšeň si poradila s Ústím a stvrdila druhé místo, Jihlava natáhla úspěšnou sérii

Líšeň dala razítko na povedenou sezonu, když v duelu 24. kola FNL s Ústím nad Labem zvítězila 1:0 a pojistila si tak definitivně historické druhé místo v tabulce. Jihlava natáhla sérii bez prohry na pět zápasů poté, co udolala Viktorii Žižkov 3:2. Hráči Prostějova zvítězili v Třinci 2:1 a upevnili si třetí místo v tabulce. Souboj dvou aktuálně nejhorších týmů skončil remízou Blanska s Vyšehradem 1:1 a důležitý bod v boji o záchranu vyválčil Varnsdorf, který remizoval s už postupujícím Hradcem Králové 1:1. 

Radost fotbalistů Líšně
zdroj: FB SK Líšeň

Líšeň neprohrála už ve dvanáctém domácím utkání po sobě a dvě kola před koncem má na třetí Prostějov náskok šesti bodů a lepší vzájemné zápasy. Naopak Ústí si připsalo pátou porážku z posledních šesti duelů a zůstává šesté.

Ve druhém pondělním utkání získali tři body hráči Táborska, kteří zvítězili na hřišti pražské Dukly 2:1 a vzdálili se od sestupové 15. příčky na rozdíl čtyř bodů. Na ní je aktuálně Blansko.

Jihočechům se podařil v utkání obrat, poté co na branku domácího Marka Fábryho odpověděli ještě do přestávky Václav Penc s Jakubem Navrátilem. Táborsko neprohrálo šestý duel po sobě a vrátilo Pražanům prosincovou porážku 0:1.

Jihlava natáhla sérii

Jihlava se v první půli dostala do dvoubrankového vedení, na trefu Arroya totiž navázal proměněnou penaltou Červ. Žižkov ale ještě před pauzou snížil zásluhou Diviše a v 56. minutě srovnal Zoubele. Rozhodující gól dal o devět minut později před koncem pohotově zakončující Selnar. 

V soutěži už je o všem podstatném rozhodnuto. Jediným postupujícím mezi elitu se už minulý týden stal Hradec Králové a soutěž naopak jistě opustí poslední Vyšehrad. Předposlední Blansko sice ještě může skončit mimo sestupové příčky, ale klub už dříve oznámil, že se druhé ligy z finančních důvodů pro příští sezonu vzdá.

Fotbalisté Hradce Králové týden po zajištění postupu do nejvyšší soutěže  remizovali ve Varnsdorfu 1:1. "Votroci" tak přerušili svou desetizápasovou vítěznou sérii.

Obě branky ve Varnsdorfu padly už v prvním poločase. Domácí poslal do vedení po půl hodině hry Schön, těsně před pauzou odpověděl Doležal. Severočeši i podruhé v sezoně s Hradcem remizovali a jsou jedenáctí.

Vlašim doma zdolala Chrudim 1:0 díky Bredově gólu z 56. minuty a poskočila na čtvrté místo. Hostům, kteří z posledních sedmi kol získali jediný bod, patří osmá příčka.

24. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Viktoria Žižkov 3:2 (2:1)
Branky:
33. Arroyo, 43. Červ z pen., 65. Selnar - 45. Diviš, 56. Zoubele. Rozhodčí: Zelinka - Kotalík, Volf. ŽK: Arroyo, Číž - Nabijev, Řezáč, Žežulka, Hušek. Diváci: 129 (omezený počet).

Blansko - Vyšehrad 1:1 (0:1)
Branky: 90. Kepl - 6. Kříž. Rozhodčí: Adámková - Mojžíš, Matoušek. ŽK: Buchta, Aggoun, Kopičár, Ilko - Stropek, Vejvar. Diváci: omezený počet.

Třinec - Prostějov 1:2 (0:1)
Branky: 54. Weber - 11. Koudelka, 83. Zlatohlávek. Rozhodčí: Vojkovský - Novák, Slavíček. ŽK: Foltyn, Bedecs - Mucha, Sus, Píchal, Zlatohlávek, Spáčil. ČK: 77. Habusta (Třinec). Diváci: 200 (omezený počet).

Varnsdorf - Hradec Králové 1:1 (1:1)
Branky: 31. Schön - 44. Doležal. Rozhodčí: Denev - Leška, Pečenka. ŽK: Schön - Kateřiňák, Čech, Novotný. Diváci: 80 (omezený počet).

Vlašim - Chrudim 1:0 (0:0)
Branka: 56. Breda. Rozhodčí: Macháč - Melichar, Váňa. ŽK: Svoboda - Kesner, Verner, Vencl. Diváci 90 (omezený počet).

Líšeň - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka: 50. Zikl. Rozhodčí: Cieslar - Horák, Lakomý. ŽK: Reteno Elekana - Glöckner, Ikugar, Emmer, Bílek. Diváci: 220 (omezený počet)

Dukla Praha - Táborsko 1:2 (1:2)
Branky: 7. Fábry - 18. Penc, 28. Navrátil. Rozhodčí: Hrubeš - Vejtasa, Bureš. ŽK: Souček, Hadaščok, Kovernikov - Boula. Diváci: 106 (omezený počet)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články