Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Brno čeká válka se čtrnácti bitvami. Postoupí tentokrát mezi elitu?

Vyjde to tentokrát? Fotbalisté Zbrojovky se i ve druhém roce svého působení ve druhé lize chtějí pokusit o návrat mezi elitu. Přezimovali na třetím místě se ztrátou čtyř bodů na první Pardubice a jednoho bodu na druhou Jihlavu. První tým konečné tabulky postoupí přímo, mužstva na dalších dvou místech změří síly v baráži se 14. a 15. celkem nejvyšší soutěže.

Fotbalisté Brna se radují z gólu
zdroj: twitter.com/FC Zbrojovka Brno

Zbrojovka loni na jaře neuspěla v baráži, po výsledcích 3:3 v Brně a 0:0 v odvetě se zachránila Příbram. Letos by se Brňané chtěli ošidnému dvojzápasu vyhnout.

"Ideální by bylo jít od vítězství k vítězství, abychom svého cíle dosáhli," řekl sportovní ředitel klubu Tomáš Požár. Do jarní části soutěže vstoupí Brno domácím zápasem se Sokolovem.

Během podzimu Brno vyměnilo trenéra. Ze sousední Líšně přišel po 11. kole osmapadesátiletý Miloslav Machálek, který převzal tým po Pavlu Šustrovi. Zbrojovka byla tehdy pátá se čtyřbodovou ztrátou na třetí místo. "Čeká nás válka se čtrnácti bitvami," řekl kouč.

Poukázal na to, že posílily nejen Pardubice a Jihlava, ale také pronásledovatelé z Dukly Praha a Hradce Králové. "Jaro ale bývá jiné než podzim," dodal Machálek.

Kádr Zbrojovky opustili v zimě zkušení hráči Lukáš Magera (Zápy) a Michal Šmíd (návrat do Bohemians 1905), posilou je například Pavel Dreksa z Karviné. S klubem v zimě prodloužil smlouvu i bývalý reprezentant Ondřej Vaněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články