Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Žijeme si svůj sen, tvrdí plzeňský obránce Havel, ale zůstává při zemi

K výhře fotbalistů Plzně nad Spartou 3:0 přispěl gólem i obránce Milan Havel. Jeho celek je dvě kola před koncem první ligy ve vedení o dva body před Slavií, ale o titulu zatím mluvit nechce. "Jdeme celou sezonu zápas od zápasu. Teď ve středu nás čeká Hradec a soustředíme se jen na něj. Žijeme si svůj sen. Je tady skvělá parta a já bych jí to hrozně přál. Čekají nás ještě dva těžké zápasy a ty potřebujeme zvládnout," řekl Havel na tiskové konferenci týmu, který ukončí sezonu na svém stadionu s Baníkem Ostrava.

Milan Havel z Plzně se raduje po gólu
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeň doma v lize porazila Spartu posedmé za sebou a s pražským rivalem na svém stadionu neprohrála v posledních 13 duelech od srpna 2011. "Víme všichni, o co nám jde. Motivaci máme obrovskou. Plus je to Sparta, motivace je vždycky velká. Nevím, čím to je, ale vždycky, když sem přijedou, tak mi přijdou takoví vláční. Naopak nás ženou lidi a toho jsme dokázali opět využít. Určitě pomohl brzký gól, pak se nám hrálo dobře," uvedl sedmadvacetiletý bek.

Necelou čtvrthodinku po vedoucí trefě Jeana-Davida Beauguela z osmé minuty zvýšil na 2:0 umístěnou střelou a připsal si pátou branku v ročníku nejvyšší soutěže. Krátce poté sice dostal červenou kartu domácí Pavel Bucha, ale plzeňský kapitán Lukáš Hejda ještě před pauzou stanovil konečný výsledek. V úvodu druhé půle byl vyloučen i sparťan Ladislav Krejčí mladší.

Havel uznal podíl na Buchově červené kartě za faul na rozeběhnutého Jakuba Peška na polovině hřiště. "Byla to trošku i moje chyba. Špatně jsem si to přečetl. Měl jsem couvat, místo toho jsem udělal krok dopředu. Pešek si mě obhodil. Takže to beru i trošku na sebe. Samozřejmě to bylo nepříjemné, ale věděli jsme, že vedeme 2:0. Já jsem věřil, že zápas dotáhneme," prohlásil Havel.

"Je to paráda porazit takhle Spartu. Myslím, že takhle měly dopadnout všechny tři zápasy s ní, protože jsme se Spartou odehráli v téhle sezoně vynikající zápasy," dodal benešovský rodák, jehož tým v tomto ligovém ročníku doma nad Spartou dvakrát zvítězil a na Letné remizoval 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články