Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Velké virtuální derby pražských "S" odvysílá ČT sport

Virtuální derby pražských "S" se blíží. Fanoušci už si koupili vstupenky za půl milionu korun a překonání historicky nejvyšší návštěvy 50 105 je na spadnutí. Výtěžek poputuje zdravotním sestřičkám. E-sportové klání ve hře FIFA 20 vypukne v neděli 10. května v 11:00 a nabídne ho i ČT sport a web ctsport.cz.

zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na virtuální derby se prodávají vstupenky buď za sto, nebo za tři sta korun, podle toho, kolik bude chtít fanoušek zdravotním sestrám přispět. "Je to na dobrou věc a tímhle derby pomůžeme lidem, co to potřebují," zdůraznil útočník Sparty Adam Hložek, jehož účast už je potvrzena. Další jména budou oba týmy zveřejňovat postupně.

Virtuální derby bude prvním e-sportovým zápasem, který ČT sport odvysílá. Chybět nebudou ani pozápasové rozhovory. Studiem provede Jiří Štěpán, zápas budou komentovat Jan Pěruška a e-sportový specialista Filip Lejček. Přispívat na konto Pomáháme sestřičkám půjde ještě i v průběhu celého přímého přenosu.

Je nám líto, video expirovalo.
Virtuální derby bude prvním e-sport turnajem, který ČT odvysílá

Hráči obou mužstev už se pilně připravují. "Nedávno jsem se zúčastnil Datart e-ligy a nedopadlo to úplně dobře. Tak doufejme, že teď to derby dopadne líp," uvedl záložník Slavie Lukáš Provod.

Jak se bude hrát?

Sestavu bude tvořit osm lidí rozdělených do čtyř kategorií: současní hráči A-týmu, bývalí hráči A-týmu, slavní fanoušci a e-sport hráči. Každý účastník odehraje jedno utkání proti soupeři z druhého tábora a za každé vítězství si tým připíše bod. Teoreticky tedy může nastat i remíza 4:4.

Zdroj
ČT sport, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články