Velká fotbalová bitva se chystá v Plzni, kam jede mistrovská Slavia

Rozdají si to na férovku. O vedení ve fotbalové lize se střetnou v Plzni tamní Viktoria s obhájcem titulu Slavií. Ta ztrácí na západočeský celek na druhém místě jediný bod. Premiéru v roli hlavního trenéra si v nejvyšší soutěži na stadionu poslední Karviné odbyde Jaroslav Veselý, který na lavičce Bohemians 1905 nahradil Luďka Klusáčka.

Slavia s Plzní v posledních osmi soutěžních zápasech včetně tuzemského poháru neprohrála a v sedmi z nich zvítězila. Na západě Čech vyhrála poslední tři soutěžní zápasy vždycky 1:0. Plzeň však doma v lize od loňské únorové porážky s Libercem v jednadvaceti utkáních za sebou neprohrála a s 37 body je v tomhle směru nejlepším týmem v sezoně.

Ve Štruncových sadech se bude hrát o lepší výchozí pozici pro závěr sezony, vítěz základní části totiž v nadstavbě nastoupí proti druhému týmu tabulky doma. "To je samozřejmě výhoda, hrát s největším konkurentem v domácím prostředí. Navíc tím, že skončíte na prvním místě, máte pravděpodobně nějaký bodový náskok," řekl Jaroslav Köstl, asistent trenéra Slavie.

"Takže určitě je to i z tohohle pohledu důležitý zápas. Směrem ke zbytku sezony půjde o nějaké rozdání karet před nadstavbou. Chceme si z Plzně odvézt tři body, to je náš úkol. Uděláme pro to vše," dodal spolupracovník hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského.

Nedělní program 27. kola fotbalové ligy:

16:00: Hradec Králové – Mladá Boleslav

16:00: Karviná - Bohemians

16:00: Pardubice – Jablonec

19:00: Plzeň - Slavia

Plzeň v lize od říjnové porážky 0:2 na Slavii, kde obdržela hned tři červené karty, neprohrála už třináct kol. "Nechci říct, že bude vypjatá atmosféra, ale půjde o hodně. Je tam hodně co získat i hodně co ztratit. Nicméně do konce chybí ještě devět kol a to je spousta bodů. Úplně rozhodující zápas to patrně nebude, ale může hodně napovědět," mínil asistent plzeňského kouče Pavel Horváth.

Podobně jako nedávné derby pražských "S" budou i šlágr v Plzni řídit sudí z Polska. "Je to jiný rozhodčí, ale věřím, že bude stejně kvalitní. Věřím, že kolega na to naváže a po zápase se bude řešit výkonnost týmů a ne výkon rozhodčího. A pokud ano, tak v pozitivním duchu stejně jako v derby," přál si Trpišovský.

Třináctí Bohemians nezvítězili v lize pětkrát po sobě a od první barážové pozice je dělí dva body. Po prohře se Slováckem 1:2 skončil u týmu Klusáček, jehož nahradil dosavadní asistent Veselý.

"Pokračovat v Bohemce jsem moc nechtěl z hlediska loajality k Luďovi. Vyloženě rozhodla jeho intervence. Kdyby to tak nebylo a nepřesvědčil mě, nešel bych do toho. Věřím, že se z toho společnými silami vyhrabeme," uvedl Veselý.

Karviná ztrácí na předposlední Pardubice sedm bodů, do utkání však půjde posilněna po výhře v Ostravě. Slezané doma v ligové sezoně jako jediní ještě nezvítězili.

Nováček z Hradce Králové se v souboji celků ze středu tabulky utká s Mladou Boleslaví, která však bude v zápase víc doma, protože se hraje na jejím stadionu, kde Hradec kvůli přestavbě stadionu hraje své domácí zápasy.

V záchranářském souboji vyzvou předposlední Pardubice v domácím azylu v pražském Ďolíčku Jablonec. Východočeši jako jediní v sedmi jarních kolech ještě nezvítězili a poslední tři zápasy v lize prohráli. Navíc mají nejhorší obranu ligy, ovšem Severočeši zase nastříleli nejméně branek ze všech ligových celků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články