Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

V první půli nás snad brzdilo teplo, ale přestávka pomohla, hodnotil trenér Brna Dostálek

Zbrojovka Brno se sice během podzimu i počátku jara zdála jako klub na odpis, ale její šance na setrvání v lize stále nezhasla. Solidně zvládla trojici těžkých zápasů. U přímého konkurenta Příbrami sice jen remizovala 1:1, ale pak nečekaně remizovala se Slavií 0:0 a úspěšná řada zatím vyvrcholila výtečnou druhou půlí v Českých Budějovicích, kde Zbrojováci vyhráli 2:0. Trenérovi hostů Richardu Dostálkovi přišlo, že jeho týmu nesedlo teplé počasí, jemuž hráči přes zimu odvykli. Zbrojovce na dalšího účastníka ligy Teplice chybí tři body.

Dostálek dává pokyny Danielu Filovi
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Brno na první nesestupovou pozici, kterou drží patnácté Teplice, ztrácí tři body. "Poslední čtvrtina soutěže bude důležitá. Dneska se o záchraně nerozhodovalo. Samozřejmě dobře víme, že týmy nad námi v tabulce mají bodový odskok. Ale my se musíme hlavně soustředit sami na sebe, to je důležité," pověděl trenér Dostálek.

Zbrojovka v Českých Budějovicích předvedla dva naprosto odlišné poločasy. Zatímco v první části byl ligový nováček výrazně horší než domácí, po přestávce přidal hlavně v ofenzivě a jihočeského soupeře přehrával. V 56. minutě se jako první trefil Jiří Texl a pět minut před koncem zvýšil střídající Antonín Růsek z penalty.

"Nevím, čím to bylo. Začátek se nám nepovedl, hráči se na něj špatně připravili. Možná v tom hrálo trochu i roli fakt, že dneska bylo poprvé teplo a takové to skoro až letní počasí. Ale paradoxně nám ten špatný první poločas v kontextu celého zápasu pomohl. Museli jsme si o přestávce něco říct a trochu do toho vstoupit i střídáním. Povedlo se to a navíc jsme byli produktivní i v koncovce," uvedl Dostálek.

Brno se radovalo z ligové výhry po osmi kolech. Naposledy na konci ledna zvítězilo v Opavě 2:0. "Nejde jen o dnešek. Už jsme uhráli bod v Příbrami a potom doma se Slavií. A samozřejmě tím pak roste sebevědomí hráčů," konstatoval šestačtyřicetiletý trenér.

Dodal, že jeho tým se připravoval na zápas se záměrem, kdy chtěl postupně zapojovat do hry také ofenzivní fotbalisty z lavičky. "Takto jsme to měli ve scénáři. Věděli jsme, že bod by pro nás dneska byl málo, chtěli jsme vyhrát. I když jsme si uvědomovali, jak kvalitní soupeř proti nám stojí," prohlásil trenér Brna.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články