Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Tvrdý trest za pálení velkých šancí. Sparta s oslabenou Příbramí jen remizovala

Vše nasvědčovalo tomu, že i v pátém utkání ligové sezony fotbalisté Sparty vyhrají. Dokázali otočit výsledek, hráli proti soupeři, který byl oslabený po vyloučení Jaroslava Treglera, vytvářeli si velké šance. Jenže své vedení Pražané nedokázali navýšit a hosté je vytrestali. Po povedeném brejku na konečných 2:2 vyrovnal při premiéře v nejvyšší soutěži Emmanuel Antwi. Dalším hrdinou utkání byl Milan Švenger, jenž pochytal několik tutovek.

Zklamaný Benjamin Tetteh ze Sparty po utkání s Příbramí
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Příbram pokračuje v povedeném vstupu do soutěže. Po pěti utkáních má osm bodů. "Bod to byl šťastný, ale zasloužený. Nezažil jsem žádného velkého trenéra nebo tým, který by neměl štěstí. O tom říkám, že to je ta nejcennější komodita, a když ho máte, tak je to bingo. Ale na druhou stranu musíte jít štěstí naproti," pronesl příbramský trenér Josef Csaplár. 

Do vedení šli v utkání jako první jeho svěřenci. Nejprve ve vápně Příbrami upadl Šural, rozhodčí však penaltu nenařídil a nováčka po rychlém brejku poslal po přihrávce Matouška do vedení exsparťan Slepička. Zákrok na Šurala pak ještě posuzoval videorozhodčí, ale verdikt nezměnil.

"Výsledek je lepší než předvedená hra, se kterou jsem byl spokojený asi deset minut, pak jsem byl naštvaný," pokračoval v hodnocení příbramský stratég. 

Domácí totiž měli i po obdrženém gólu nadále výrazně navrch a Příbram se zatáhla. Až ve 36. minutě Plavšič trefil tyč a vzápětí byl ve vápně Fantišem podražen Stanciu. Rozhodčí po konzultaci s videem tentokrát pokutový kop pro Spartu odpískal. K penaltě se postavil Kanga a ranou do horního rohu vyrovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Příbram

Ve 42. minutě mohla Sparta skóre otočit. Nejprve byl po faulu na unikajícího Tetteha vyloučen příbramský stoper Tregler a z následného přímého kopu kousek za vápnem trefil Stanciu břevno a Radakovič neměl na přesnou dorážku čas. V závěru se ještě po technické střele Plavšiče blýskl skvělým zákrokem Švenger.

Po přestávce jako první zahrozila Sparta a po závaru ve vápně musel dva skvělé zákroky předvést Švenger, který nejprve vyrazil střelu Chipcia a poté na brankové čáře vyrazil míč před dotírajícím Šuralem. Hostující gólman se vyznamenal i v 54. minutě, kdy zlikvidoval sólo Šurala. 

Domácí, kteří oslabeného soupeře po přestávce jasně přehrávali, se vedoucí branky dočkali v 69. minutě. Chipciu si narazil se Stanciuem a přesnou střelou k tyči si připsal první gól v české lize.

Těsně nad poté mířil technickým pokusem z hranice vápna Kanga a v obrovské šanci hlavičkoval Šural zblízka přímo do Švengera. "Zahodili jsme řadu šancí, ale víc budu hráčům vyčítat góly, které jsme dostali, protože vedeme 2:1 a nemůžeme dopustit situaci jeden na jednoho. To je neuvěřitelné, co se nám stalo," uvedl kouč Sparty Zdeněk Ščasný.

Nečekaný trest totiž přišel čtyři minuty před koncem. Střídající Antwi si v souboji poradil s Frýdkem a po sólu překonal sparťanského brankáře Nitu. "Na lavici se mě ptali, proč půl hodiny před koncem dělám poslední střídání, a já jim řekl: 'Protože chci vyhrát'. Poslal jsem tam Antwiho a vyšlo to. Fotbal hrajete do 90. minuty, a dokud dýcháte, tak se perete. Proto jsem věřil. S tím se ráno probouzím, s tím žiju a usínám," prohlásil Csaplár.

"Nechtěl bych to nějak přeceňovat nebo podceňovat. Nejsem s naší hrou moc spokojený, protože si myslím, že kdybychom byli v jedenácti a hráli to, co normálně hrajeme, tak tady vyhrajeme. O tom jsem přesvědčený," řekl s přesvědčením hostující forvard Slepička.

Sparta promarnila možnost jít na první místo v tabulce a s 13 body je o dva druhá za obhájcem titulu z Plzně. Naposledy letenský celek vedl ligu po čtvrtém kole v roce 2016.

"Nechci říkat, že pro mě tabulka není důležitá, protože pokud máte šanci být po pěti kolech na špici, tak je to dobré. Ale tohle je ztráta dvou bodů na domácím hřišti proti oslabené Příbrami. Nevyužili jsme to, že jsme mohli mít plný počet bodů," dodal zklamaný Ščasný.

Sparta Praha - 1. FK Příbram 2:2 (1:1)

Branky: 38. Kanga z pen., 69. Chipciu - 6. Slepička, 86. Antwi. Rozhodčí: Franěk - Moláček, Vlasjuk. ŽK: Květ, Skácel, Švenger (všichni Příbram). ČK: 42. Tregler (Příbram). Diváci: 11.987.

Sparta: Nita - Chipciu, Kaya (66. Vatajelu), Radakovič, Costa (83. Štetina) - Stanciu, Kanga, Frýdek, Plavšič - Šural, Tetteh. Trenér: Ščasný.

Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel - Fantiš (57. Antwi), Květ, Matoušek, Kilián, Rezek (44. Soldát) - Slepička (46. Hlúpik). Trenér: Csaplár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články