Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tradiční bitva v Ostravě. Sparta chce prodloužit neporazitelnost

Sparta nenašla v lize přemožitele už od konce září a tuhle bilanci si che prodloužit až do závěru roku. V posledním utkání před pauzou ji však čeká velký rival Baník a horká půda ve Vítkovicích. Pro Letenské hraje statistika. Nad Ostravou zvítězili v sedmi z posledních osmi duelů nejvyšší soutěže.

Sport
zdroj: ČT4

Svěřenci trenéra Václava Jílka v nedělním přímém souboji o třetí místo doma porazili Mladou Boleslav 5:2, šňůru bez ligové porážky natáhli na osm zápasů a na Plzeň ztrácejí už jen pět bodů.

"Baník má fyzicky vyspělý tým, hodně silových hráčů a agresivní způsob hry. Pokud se chceme dostat k našemu fotbalu, musíme se s tím vyrovnat a pak být nebezpeční našimi zbraněmi a uspět," uvedl sparťanský asistent trenéra Jiří Saňák. "Plány jsou jasné - chceme vyhrát a prezentovat se tendencí zlepšujících se výkonů. Pokusíme se podat ještě lepší výkon než třeba s Boleslaví," dodal.

To Ostrava jde do utkání povzbuzena třemi body získanými v Ďolíčku. "Vítězství na Bohemce nám určitě pomohlo, hráči se cítí líp a věří ve vlastní síly," řekl trenér Baníku Bohumil Páník. "Mít doma Spartu je pro Baník asi nejvíc, určitě se na zápas těšíme. Připravujeme se ale jako na každý zápas," doplnil.

Sport
zdroj: ČT4

Duel budou jako tradičně provázet zvýšená bezpečnostní opatření, na fanoušky budou dohlížet desítky policistů. Před utkáním uctí aktéři zápasu minutou ticha památku obětí úterního útoku střelce ve Fakultní nemocnici Ostrava, který má na svědomí sedm mrtvých a dva zraněné. Fotbalisté odehrají utkání s černými páskami na rukávech.

Část výtěžku z prodaných vstupenek na utkání se Spartou ve výši 150 000 korun se ostravský celek rozhodl věnovat pozůstalým a obětem. Tato částka bude ještě navýšena o sumu, kterou mezi sebou vyberou hráči, realizační tým a zaměstnanci klubu.

Na programu jsou v sobotu ještě další čtyři střetnutí. Příbram chce doma se Slováckem ukončit dvanáctizápasové čekání na ligové vítězství a opustit poslední místo. Středočechům se však proti týmu z Uherského Hradiště nedaří a už osmkrát po sobě s ním prohráli. Slovácku patří osmá pozice.

Dvanáctí Bohemians 1905 zabojují v Olomouci o první venkovní výhru v ligovém ročníku. V tabulce desátá Sigma dokázala "Klokany" porazit v jediném z posledních sedmi ligových utkání.

zdroj: ČT4

"Bohemians jsou teď hodně soubojoví, hodně presují a nebojí se do soubojů chodit. Naším cílem jsou ale body a tím pádem klidnější přezimování," řekl asistent trenéra Olomouce Jiří Neček.

Předposlední Karviná, která nezvítězila devět kol po sobě, zavítá na hřiště devátého Liberce. Třináctý Zlín hostí čtrnáctou Opavu. Slezané prohráli posledních pět vzájemných duelů v nejvyšší soutěži.

"Mají nebezpečné útočníky, Wágner i Poznar už toho mají hodně odkopaného, do toho zkušený Jiráček. Standardky výborně zahrává Džafič. Musíme sestavu postavit tak, abychom eliminovali silné stránky soupeře," upozornil trenér Opavy Jiří Balcárek.

Podzimní derniéra se ponese i v charitativním duchu a 20. kolo bude věnováno nadačnímu fondu Ligové fotbalové asociace Zelený život, který podporuje mladé hráče a hráčky od pěti do 15 let ze sociálně slabších rodin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články