Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta rozběhne ligu s oblíbeným Slováckem, nováček z Budějovic s Opavou

Po včerejším vítězství Plzně odstartuje ligovou sezonu také další aspirant na titul, pražská Sparta. Klub z hlavního města čeká v 1. kole doma Slovácko, které v sedmnácti zápasech na Letné dokázalo získat pouze bod za jednu remízu. Na obnovenou premiéru mezi tuzemskou elitou se těší České Budějovice a před vlastními příznivci nastoupí také Mladá Boleslav.

Adam Hložek se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Sparta angažovala po nepovedené loňské sezoně šest fotbalistů v čele s reprezentačním duem Libor Kozák  Michal Trávník. Nový trenér Václav Jílek se netají tím, že by rád vrátil po řadě neúspěšných let mistrovskou trofej na Letnou, ale má i jiné cíle. "Sportovní cíle jsou jasně dané a všichni to očekávají," řekl.     

"Já je mám nicméně postavené trochu obecněji. A to abychom získali i důvěru fanoušků a respekt soupeřů, což v minulosti nebylo. Abychom toho dosáhli, musí to být podmíněno výsledky. Chceme jich dosáhnout aktivní a agresivní hrou, ale také kvalitou, která bude uspokojovat naše příznivce," dodal.

Preview před startem ligy si můžete poslechnout ve Fotbal fokus podcastu:

V 1. kole čeká Spartu doma Slovácko, s nímž má výbornou bilanci  ze sedmnácti vzájemných ligových střetnutí šestnáctkrát zvítězila a jednou remizovala. "Slovácko přijede uvolněné. Nebudeme soupeřem, kterému se budou chtít v tabulce rovnat. Pokud podáme dobrý výkon, musíme jednoznačně vyhrát," řekl obránce Matěj Hanousek.

"Začínáme na Spartě, co víc si můžeme přát? Václava Jílka dobře znám, sledoval jsem ho i v přípravě, jeho rukopis na hře nového klubu už začíná být čitelný. My se musíme soustředit na vlastní výkon, hrát perfektně dozadu a nechybovat. Trochu mě trápí složení útoku. Zajíc je zraněný a já váhám, koho dát na hrot. Poslední přípravná utkání mi v tomto směru moc nenapověděla," uvedl kouč Slovácka Martin Svědík. 

Na Střelecký ostrov se vrátí nejvyšší soutěž, Mladá Boleslav začne s Karvinou 

Po čtyřech letech čeká České Budějovice zápas mezi tuzemskou elitou. Dynamo suverénně opanovalo druhou ligu a v 1. kole nastoupí proti Opavě. "Pro řadu našich kluků to bude premiéra v lize. Věřím však, že uspějeme. V některých duelech v přípravě jsme si vedli velice dobře a můžeme být poměrně spokojeni. Až samotná sezona sice ukáže, jak na tom doopravdy jsme, ale věřím, že domácí utkání s Opavou zvládneme a důležité tři body získáme," prohlásil kouč David Horejš.

"Čeká nás těžké střetnutí. Budeme hrát proti nováčkovi, který se bude snažit být před vlastními příznivci aktivní. Na druhou stranu bude i pod velkým tlakem, což by mohla být naše výhoda. Bude důležité zůstat nad věcí a hrát se zdravým sebevědomím," konstatoval opavský trenér Ivan Kopecký.

Bude se hrát i v Mladé Boleslavi, kde se představí Karviná. Favoritem je jednoznačně domácí tým. I proto, že z kádru soupeře zamířila do města automobilů produktivní dvojice Lukáš Budínský  Tomáš Wágner. "Vstup do ligy je nesmírně důležitý a věřím, že se nám povede. Chceme navázat na jaro, kdy jsme hrou bavili diváky i sebe," prohlásil kouč Jozef Weber.

"V našem kádru proběhla spousta změn a asi každému je jasné, že při tak krátké letní přípravě nám bude chvilku trvat, než se hráči navzájem poznají a na hřišti si vyhoví. Chce to čas, ale výsledkově i herně se chceme posouvat a musíme sbírat body od začátku, protože v lize na nás nikdo čekat nebude. Mladá Boleslav je velice kvalitní tým, ale pokusíme se jí to maximálně zkomplikovat," řekl trenér slezského mužstva František Straka.

Program nedělních utkání 1. kola:

16:30 České Budějovice - Opava
16:30 Mladá Boleslav - Karviná
19:00 Sparta Praha - Slovácko

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články