Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

SOUHRN 7. KOLA: Liberec dal lekci Spartě, Plzeň prolomila trápení a Komličenko nadělil Dynamu čtyři góly

Lekce z efektivity a využití chyb, tak se dá popsat vítězství Liberce doma v 7. kole první ligy proti Spartě. Tomáš Malinský dvěma góly a Roman Potočný proměněnou penaltou se zasloužili o výhru 3:1. Ani velké změny v sestavě nezastavily Slavii, aby si do tabulky připsala další tři body. Ve vršovickém derby porazila Bohemians 1905 4:0 a vede soutěž. Plzeň se po sérii nezdarů vzchopila a doma jasně přehrála Opavu 4:0. Také Mladá Boleslav vstřelila čtyři branky, všechny ovšem od jednoho muže. Nikolaj Komličenko zařídil vítězství 4:2 nad Českými Budějovicemi.

Roman Potočný slaví proti Spartě proměněnou penaltu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec - Sparta Praha 3:1

Železná Sparta stále rezaví. Z Liberce se pražský celek odvezl porážku 1:3, o kterou se dvěma góly zasloužil Tomáš Malinský a jednu trefu přidal z penalty Roman Potočný. Za hosty snížil na 1:2 Adam Hložek, ale na víc se favorit už nezmohl. Sparta v této sezoně ještě na stadionech soupeřů nevyhrála a získal jen bod.

Plzeň - Opava 4:0

Po třech ztrátách bodů v lize a neúspěšném vystoupení v Evropské lize plzeňští fotbalisté zabrali. Doma rozstříleli Opavu výsledkem 4:0. Už ve 33. minutě musel ze hřiště Michael Krmenčík, a tak jej gólově zastoupil Tomáš Chorý. Přidal se k němu ještě Aleš Čermák, David Limberský a Jan Kovařík. Svěřenci Pavla Vrby navíc čtyřikrát trefili brankovou konstrukci.

Mladá Boleslav - České Budějovice 4:2

Čtyři trefy ruského kanonýra Nikolaje Komličenka zařídily fotbalistům Mladé Boleslavi tři body v zápase s Českými Budějovicemi. Ty přitom ještě v poslední minutě první půle vedly 2:0 po trefách Provoda a Brandnera. Jenže ve 45. minutě se Komličenko trefil poprvé a v nastaveném čase první půle už vyrovnal na 2:2. Po přestávce své dílo dokončil. Nováček dohrával bez vyloučeného kapitána Kladrubského, který viděl červenou kartu za hlavičku do obličeje Mešanoviče.

Slavia Praha - Bohemians 1905 4:0

Oproti úternímu zápasu předkola Ligy mistrů s Kluží udělal kouč Jindřich Trpišovský v sestavě hned 10 změn. Na výsledek vršovického derby to ale větší vliv nemělo. Fotbalisté Slavie v 7. kole porazili rivala z Bohemians 1905 4:0 a nadále vládnou nejvyšší soutěži.

Zlín - Karviná 1:4

Po povedených zápasech přišlo pro fotbalisty Zlína vystřízlivění. A to pořádně tvrdé. "Ševci" doma naprosto nezvládli zápas s trápící se Karvinou, když doma prohráli 1:4. Domácí téměř celý druhý poločas hráli bez vyloučeného Oleksandra Azatskho. Hosté si připsali první tři body v ročníku.

Příbram - Jablonec 4:0

Ze tří venkovních utkání v sezoně zůstává Jablonci pouhý bod. V posledním duelu svěřenci Petra Rady tvrdě narazili na Příbram a prohráli 0:4. Domácí si tak vyšlápli na druhý celek tabulky. Dvě branky vstřelil ve formě hrající Michal Škoda, trefil se i Karel Soldát a Jan Rezek.

Baník Ostrava - Slovácko 3:0

Veleúspěšná šňůra fotbalistů Slovácka skončila v Ostravě. Po zisku maximálního počtu bodů z předchozí trojice utkání prohrál klub z Uherského Hradiště jednoznačně 0:3. Slezské mužstvo poslal do vedení Dyjan Carlos de Azevedo, náskok ještě před přestávkou zdvojnásobil Jiří Fleišman a třetí gól daroval domácím Stanislav Hofmann.

Sigma Olomouc - Teplice 2:0

Na Andrově stadionu se fotbalistům Teplic dlouhodobě nedaří, což se opět potvrdilo. Sigma je zde porazila v lize počtvrté za sebou bez inkasovaného gólu, tentokrát 2:0. Už ve druhé minutě otevřel skóre Jakub Plšek a konečný výsledek stanovil krátce po změně stran Martin Hála. Hostující Jakub Mareš sice ve 29. minutě vyrovnal, ale branku následně odvolal videorozhodčí. Po zásahu videa navíc obdržel červenou kartu Petr Kodeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Olomouc - Teplice
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články