Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

SOUHRN 6. KOLA: Plzeňské trápení pokračuje, Sparta zdolala Baník a Liberec zabral

I po 6. kole se na vedoucí pozici první ligy budou s náskokem vyhřívat fotbalisté Slavie. Úřadující mistři si další výhru připsali na půdě Českých Budějovic, kde triumfovali 3:0. Druhý je Jablonec po výhře 2:1 nad Boleslaví a třetí Slovácko, které zdolalo 2:0 Příbram. Trápení naopak potvrdila čtvrtá Plzeň, která jen remizovala v Teplicích 1:1. Pátá Sparta porazila Baník 2:0. Velký obrat předvedli hráči Bohemians 1905, kteří doma otočili zápas s Olomoucí z 0:2 na 3:2.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Teplice - Viktoria Plzeň 1:1

Plzeňské ligové trápení pokračuje. Západočeši ztratili už potřetí v řadě, když v utkání 6. kola pouze remizovali na půdě Teplic 1:1. Viktoria dlouho držela vedení po krásné trefě Lukáše Kalvacha, ale o dělbě bodů rozhodl v závěru Jakub Hora.

Sparta Praha - Baník Ostrava 2:0

Po porážce od Mladé Boleslavi a Trabzonsporu fotbalisté Sparty další ránu odmítli. I bez nejlepšího střelce soutěže Guelora Kangy, který zůstal jen na lavičce, porazili ostravský Baník 2:0. Obě trefy dal během prvního poločasu po chybách hostů v obraně Martin Hašek.

České Budějovice - Slavia Praha 0:3

Slavia od začátku duelu v Českých Budějovicích nenechala nikoho na pochybách, kdo bude v střetnutí pánem. Branku Budějovických zasypávala jednou střelou za druhou, až se v úvodu druhého poločasu ujala rána Nicolaea Stancia. Slávistickou pojistku přidal 15 minut před koncem Peter Olayinka a debakl Jihočechů v závěru završil střídající Milan Škoda. Pražané tak vezou z Budějovic pohodlnou výhru 3:0 a jako jediní v lize zůstávají dál neporažení.

Karviná - Slovan Liberec 0:1

Série porážek fotbalistů Liberce se v lize zastavila na čísle čtyři. Slovan v rámci 6. kola první ligy uspěl na hřišti Karviné, kde vyhrál díky trefě Jakuba Peška 1:0. Domácím ke gólu nepomohlo ani to, že Severočeši hráli od 68. minuty bez vyloučeného Oscara a v závěru dostal červenou i Kamso Mara.

Jablonec - Mladá Boleslav 2:1

Góly Jovoviče a Doležala zajistily vítězství 2:1 fotbalistům Jablonce proti Mladé Boleslavi. Za hosty snižoval Ladra. Boleslav tak nenavázala na domácí výhru proti Spartě z minulého víkendu. Naopak Jablonec je alespoň do večerního utkání Plzně na druhém místě tabulky za Slavií.

Bohemians 1905 - Sigma Olomouc 3:2

Nejdřív si srazil míč do branky z úhlu brankář Tomáš Fryšták, penaltou navýšil pak Jakub Plšek. "Happy end" ale měl teprve pro domácí Bohemians 1905 proti Sigmě Olomouc přijít. Ještě v 58. minutě Pražané prohrávali 0:2, ale brankami Podaného, Hůlky a Bartka z poslední čtvrté minuty nastavení otočila stav na 3:2

Opava - Zlín 0:3

Vstup do ročníku měli solidní, jenže po dvou výhrách se fotbalisté Opavy zasekli. Potvrdili to rovněž v domácím utkání se Zlínem, v němž padli 0:3 a připsali si čtvrtou porážku za sebou. V závěru navíc dostal červenou kartu Pavel Zavadil. To Ševci bodovali naplno podruhé v řadě a opět udrželi i nulu.

Slovácko - Příbram 2:0

Dlouho se hrálo bez branek, než zaúřadoval se svými zkušenostmi záložník Milan Petržela. Dvakrát z pravé strany naběhl do vápna a v obou případech se nemýlil. Slovácko tak doma navázalo na vítězství v Plzni a porazilo Příbram 2:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články