Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

SOUHRN 26. KOLA: Derby pro Slavii. Brno loupilo v Budějovicích, Slovácko drží třetí místo

Slavia vede první ligu už o 17 bodů. Sešívaní odskočili po výhře v derby nad Spartou 2:0. Jablonec si spravil chuť po vyřazení v MOL Cupu, když zdolal Zlín 3:1. Zaváhala naopak sedmá Plzeň, která po čtyřech vítězstvích v nejvyšší soutěži za sebou remizovala v Karviné 1:1. Slovácko udolalo Liberec 1:0 a zůstalo na třetím místě. Olomouc oslavovala na stadionu poslední Příbrami, Brno v Českých Budějovicích, Mladá Boleslav v Teplicích, Baník přejel Opavu a Bohemians přetlačili v Ďolíčku nováčka z Pardubic.

Slávista Stanislav Tecl slaví gól proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Slavia - Sparta 2:0

Pražské derby ovládla Slavia. Sešívaní porazili v tabulce druhou Spartu po gólech Tomáše Holeše a Stanislava Tecla 2:0 a na čele pořadí už mají náskok 17 bodů. Sparťané prohráli v lize po šesti zápasech.

Jablonec - Zlín 3:1

Po vyřazení ve čtvrtfinále MOL Cupu se fotbalisté Jablonce vrátili na vítěznou vlnu. Na domácí Střelnici porazili Zlín 3:1. Skóre otevřel ve 48. minutě Vojtěch Kubista, krátce nato rozvlnil síť Vladimir Jovovič a třetí gól přidal Jakub Považanec. V nastaveném čase korigoval hostující Jakub Janetzký. 

Karviná - Plzeň 1:1

Sedmé soutěžní vítězství v řadě fotbalisté Plzně nepřidali. V Karviné totiž remizovali 1:1 a nevyužili šanci se bodově dotáhnout na šestý Liberec. Desátí domácí brzy vedli gólem Michala Papadopulose, ale střídající Jean-David Beauguel v 52. minutě vyrovnal. 

Slovácko - Liberec 1:0

Rozhodnutí duelu přišlo v 66. minutě. Domácí Lukáš Sadílek, který v zápase nastoupil proti bratrovi Michalovi z Liberce, nacentroval na nabíhajícího Reinberka, jehož fauloval Knobloch. Jurečka z pokutového kopu nezaváhal a otevřel skóre. Brankář Knobloch z předchozích čtyř penalt neinkasoval, tentokrát ale nezvolil správnou stranu. Tým z Uherského Hradiště dál drží třetí místo v neúplné tabulce. Liberec tři kola po sobě nezvítězil.

Pardubice - Bohemians 1905 0:2

Bohemians porazili ligového nováčka z Pardubic 2:0. Pražané, kteří na domovském stadionu v Ďolíčku nastoupili v roli hostů, se ujali vedení v 35. minutě proměněnou penaltou Davida Puškáče. Celý druhý poločas navíc hráli po vyloučení Jana Proska přesilovku. Krátce po jeho začátku stanovil konečný výsledek premiérovou ligovou trefou Pavel Osmančík.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Bohemians

Příbram - Olomouc 0:2

Příbram doma nezabrala, Olomouci podlehla 0:2 a zůstává na posledním místě v tabulce. Klíčovým momentem utkání byl vlastní gól Filipa Zorvana v 74. minutě. O osm minut později zvýšil hostující David Houska.

Baník - Opava 3:0

Na sestupových příčkách setrvává rovněž Opava. Baník ji přehrál jednoznačně 3:0. V prvním poločase se dvakrát trefil ostravský kanonýr Tomáš Zajíc, třetí trefu přidal po přestávce David Buchta.

České Budějovice - Brno 0:2

Po domácí remíze s mistrovskou Slavií si fotbalisté Brna připsali čtvrtou ligovou výhru v sezoně, konkrétně v Českých Budějovicích 2:0. Skóre otevřel v 56. minutě Jiří Texl a konečný výsledek stanovil trefou z pokutového kopu Antonín Růsek. Šestnáctá Zbrojovka má proto na patnácté Teplice už jen tříbodové manko. Dynamo je jedenácté.

Teplice - Mladá Boleslav 1:3

Ve středu kousali v Teplicích porážku 1:2 v rámci čtvrtfinále Českého poháru, v neděli se na stejném místě radovali z veledůležitého ligového vítězství. Fotbalisté Mladé Boleslavi zdolali konkurenta v boji o záchranu 3:1. Na úvodní gól domácího Patrika Žitného totiž odpověděl Jaromír Zmrhal a po přestávce otočili skóre Jiří Klíma s Michalem Škodou. Hosté proto přeskočili svého soupeře v tabulce a jsou s náskokem bodu čtrnáctí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články