Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

SOUHRN 22. KOLA: Sparta s Dočkalem vítězí, Kozák táhl Liberec. Slavia ani Plzeň nezaváhaly

Sparta sice ve šlágru 22. kola s ostravským Baníkem dohrávala půlhodinu bez vyloučeného Štětiny, ale Dočkalův návrat na Letnou oslavila výhrou 3:2. Mezi Slavií a Plzní zůstal na čele tabulky tříbodový odstup, Viktoria zvítězila 2:1 v Opavě, červenobílí přehráli doma Slovácko jasně 4:0. Ve zlepšených výkonech pokračují na jaře fotbalisté Olomouce. Hanáci se radovali z výhry podruhé v řadě, tentokrát proti Příbrami 2:0. Pocit vítězství si hráči Bohemians zopakovali po dlouhých 20 týdnech, když čekání ukončili ve Zlíně po triumfu 2:0. Tři body získala na poslední chvíli Mladá Boleslav, která díky brance z nastavení porazila Jablonec 1:0.

Václav Drchal
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Sparta – Ostrava 3:2

Návrat Bořka Dočkala na Letnou začal pro Spartu úspěšně. Doplatil na to ostravský Baník, který měl po vyloučení Štetiny ještě závěrečnou půlhodinu početní výhodu, ale nedokázal jí využít a prohrál 2:3. V oslabení ještě vstřelil střídající Drchal třetí gól vítězů a ostravský tým v nastaveném čase už jen snížil.

Slavia - Slovácko 4:0

Slavia udržela náskok v čele tabulky, když přehrála doma Slovácko jednoznačně 4:0. Od 26. minuty vedli domácí po šťastné brance Milana Škody a do pauzy ještě přidal pojistku Lukáš Masopust. Po změně stran se trefil Josef Hušbauer, pak nedal penaltu Škoda, ale za dvě minuty uzavřel skóre Tomáš Souček. Slovácko nebodovalo poprvé po třech kolech a je deváté.

Opava - Plzeň 1:2

Nebyly to body zadarmo. Fotbalisté Plzně sice vedli na hřišti Opavy po proměněné penaltě Hrošovského a trefě Chorého 2:0, ale v závěru ještě po gólu Juřeny hájili tři body. Další komplikace nepřišly a po vypadnutí z Evropské ligy Viktoriáni slaví výhru a stále ztrácí na vedoucí Slavii tři body.

Karviná – Teplice 1:1

V záchranářském souboji se rozešli fotbalisté Karviné a Teplic smírně 1:1. Slezané vedli v poločase po trefě Wágnera, ale dvacet minut před koncem srovnal hostující Hora z penalty. Severočeši bodovali po dvou zápasech, Karviná čeká na výhru už čtyři duely.

Olomouc – Příbram 2:0

Jarní část sezony olomouckým fotbalistům zatím vychází. Sigma vyhrála i svůj druhý zápas v řadě, když na domácím hřišti porazila Příbram 2:0. Po brankách Plška a Zahradníčka poskočila na 12. pozici v tabulce nejvyšší soutěže.

Zlín – Bohemians 0:2

Od 7. října 2018 marně čekali na výhru v první lize. Bohemians přerušili černou sérii až ve Zlíně, kde zvítězili 2:0 po trefě Daniela Krcha a pojistce Kamila Vacka. Moravané naopak pokračují ve špatných výsledcích a v rámci ligy padli pošesté v řadě.

Vlastimil Hrubý
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Mladá Boleslav – Jablonec 1:0

Dlouho to vypadalo, že utkání mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem skončí smírně a bez branek. Hostující Severočeši ale v třetí minutě nastavení nedokázali zastavit Tomáše Přikryla a domů odjíždí bez bodu.

Liberec – Dukla Praha 2:0

Fotbalisté Liberce přehráli v domácím prostředí Duklu 2:0. U obou branek Severočechů byl Libor Kozák, nejdříve přihrál hlavou na vítězný gól Hybšovi a v závěru výhru domácích pojistil krásným obloučkem přes bezmocného brankáře Radu. Severočeši měli celý zápas více ze hry a po druhé jarní výhře poskočili na šesté místo neúplné tabulky. Dukla nezopakovala výkon proti Spartě a zůstává poslední.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články