Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 2. KOLA: Jen Sparta, Slavia, Plzeň a Slovácko zatím neztratily ani bod

Vstup do sezony zatím zvládali stoprocentně. Jak obhájci titulu ze Slavie, tak i sparťané, hráči Plzně a Slovácka vyhráli oba úvodní duely. Sešívaní uspěli v Teplicích 3:1, Letenští zničili Liberec na jeho hřišti 5:0, Slovácko porazilo 1:0 České Budějovice a Plzeň otočila zápas s Bohemians a zvítězila 2:1. Dařilo se i Mladé Boleslavi, která přejela Jablonec 3:0. Dva zásahy si připsal Milan Škoda. Dvakrát se trefil i David Lischka a přispěl k demolici Zlína v Ostravě 5:1. Gólové hody viděla i Olomouc, kde Sigma porazila Pardubice 3:2. Nováček z Hradce Králové opět získal bod. V Karviné hrál 1:1.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slovan Liberec - Sparta Praha 0:5

Euforii z postupu do 3. předkola Ligy mistrů si fotbalisté Sparty přenesli také do domácí soutěže a odnesl to Liberec. Slovan Pražanům vůbec nestíhal a před vlastními fanoušky dostal výprask 0:5. Domácí navíc přišli o Thea Gebre Selassieho, jenž byl po dvou žlutých kartách vyloučen.

Bohemians - Plzeň 2:1

Ve vršovickém Ďolíčku se fotbalisté Plzně proti domácím Bohemians v prvním poločase těžko prosazovali a po faulu v pokutovém území také prohrávali gólem, který dal z penalty Puškáč. Jenže po poločase hosté ožili a to se projevilo i na výsledku. Nejdříve z pokutového kopu vyrovnal Beauguel a poté se trefil k levé tyči přesně Káčer. Plzeň tak vyhrála i druhý zápas v tomto ročníku, zatímco Bohemians přes velké šance v závěru utkání k prvnímu bodu další nepřidali.

Mladá Boleslav - Jablonec 3:0

V úvodním zápase podali solidní výkon, ale odjeli z Plzně bez bodu. Druhé utkání už ale fotbalistům Mladé Boleslavi body přineslo. A to hned tři. Středočeši se na domácím hřišti blýskli výborným výkonem a Jablonec rozstříleli 3:0. Hlavní hvězdou utkání byl Milan Škoda, který vstřelil hned dvě branky a celkově už má na kontě tři zásahy.

Karviná - Hradec Králové 1:1

Dva zápasy, dvě remízy, dva výsledky 1:1. Ligový nováček z Hradce Králové si po návratu mezi elitu podělil body po střetnutí s Bohemians 1905 také s Karvinou. Votroci se sice znovu ujali vedení, ale domácí Slezané po velké chybě obrany dokázali vyrovnat.

Sigma Olomouc - Pardubice 3:2

Třikrát přesně přihrál a třikrát se fotbalisté Olomouce mohli radovat. Juraj Chvátal hned třemi asistencemi přispěl k výhře Sigmy proti Pardubicím 3:2. Hanáci před vlastními fanoušky vyhráli v lize poprvé po sedmi duelech.

Teplice - Slavia Praha 1:3

Fotbalisté Slavie vyhráli i druhé kolo v sezoně a prodloužili šňůru neprohraných zápasů v nejvyšší soutěži na 48. Hned třikrát se trefil Ivan Schranz. "Samozřejmě ten vstup je úžasný, mám z toho osobně velkou radost. Je to můj první hattrick," řekl Schranz. Za teplické skóroval David Černý. Pražané se úspěšně naladili na středeční úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů v Budapešti proti Ferencvárosi. 

Ostrava - Zlín 5:1

Baník i Zlín si chtěly spravit náladu po prážkách 0:1 v prním ligovém kole. Zatímco Ostravákům se to podařilo náramně, ve Zlíně mají o čem přemýšlet. Zápas byl rozhodnutý už v poločase, kdy Baník nastřílel soupeři čtyři góly a ten šel do druhého poločasu už jen s tím, aby si neodvezl ještě větší debakl. Zlín může těšit aspoň to, že dal po třech ligových zápasech gól, kterým Poznar mírnil porážku 1:5. Ovšem sérii zápasů bez výhry v lize protáhl už na třináct.

Slovácko - České Budějovice 1:0

Překousli zklamání z vyřazení v předkole Evropské konfernční ligy a v novém ročníku první ligy zůstavají po druhém kole bezchybní. Fotbalisté Slovácka vyhráli minulý víkend v Liberci a nyní porazili na svém stadionu 1:0 i České Budějovice. Zápas rozhodl po hodině hry Kohút, který tak dokázal zúročit převahu svého týmu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články