Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

SOUHRN 10. KOLA: Derby patřilo opět Slavii, Plzeň zase neskórovala, ztratila i Sigma

Slavia znovu pokořila odvěkého rivala a porazila Spartu 3:0. Střelecká krize Plzně bobtná. Viktoria potřetí v řadě nedokázala rozvlnit síť a v 10. kole doma senzačně prohrála s Karvinou 0:1. Nedařilo se ani třetí Olomouci, která na Andrově stadionu remizovala s předposlední Příbramí 1:1. Ve slezském derby se v Opavě radovala Ostrava, Jablonec vyhrál ve Zlíně a fotbalisté Bohemians se rozešli smírně s Pardubicemi.

Fotbalisté Karviné právě vstřelili gól v Plzni
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Sparta - Slavia 0:3

Souboj o první místo vyzněl jasně pro Slavii. V derby pražských "S" porazili sešívaní Spartu 3:0. Obhájce titulu rozhodl na konci úvodního dějství, kdy se mezi 32. a 40. minutou dvakrát trefil Abdallah Sima. Krátce předtím neproměnil domácí Lukáš Juliš penaltu. Po pauze přidal pojistku Ondřej Lingr. (https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/strelecka-mizerie-plzne-nebere-konce-karvina-veze-senzacni-vitezstvi/5fcbde7f3d136f1e23e2d643)

Plzeň - Karviná 0:1

Nečekaná loupež ve Štruncových sadech. Fotbalisté Plzně nedokázali vstřelit potřetí za sebou v lize gól a na domácím stadionu prohráli s Karvinou 0:1. Jedinou branku totiž dal ve 38. minutě hostující útočník Michal Papadopulos. Západočeši proto setrvali na čtvrtém místě, Slezané poskočili na osmou pozici. 

Olomouc - Příbram 1:1

Roli favorita neustáli. Fotbalisté Olomouce remizovali s Příbramí 1:1 a nezužitkovali možnost se bodově dotáhnout na druhou Spartu. Záložník David Houska sice poslal Sigmu do vedení proměněnou penaltou, ale střídající Emmanuel Antwi stanovil gólem v 88. minutě konečný výsledek. Středočeši bodovali potřetí v řadě a opustili poslední místo.

Zlín - Jablonec 0:2

Jablonec si zabalil na cestu ze Zlína tři body po vítězství 2:0, když celý druhý poločas hrál přesilovku. Ve 45. minutě totiž dostal druhou žlutou kartu domácí střelec Tomáš Poznar, který byl potrestán za simulování. Ve druhém poločase se pak za hostující tým prosadili Václav Pilař a z pokutového kopu Ivan Schranz. 

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Zlín - Jablonec

Opava - Ostrava 1:2

Druhou výhru v sezoně uhrála Ostrava poté, co se vrátila do ligy po koronavirové pauze. V Opavě, která nevyužila početní převahu při vyloučení Pokorného ze závěru prvního poločasu, klesla na poslední místo. Zápas, jenž po vyrovnání Jana Žídka v 86. minutě vypadal na dělbu bodů, rozhodl dorážkou po přímém kopu v nastaveném čase Jaroslav Svozil. 

Bohemians 1905 - Pardubice 1:1

Bohemians 1905 remizovali na domácím hřišti s Pardubicemi 1:1. V zápase, který se posouval kvůli karanténě vršovického celku, se trefil nejdříve Tomáš Necid. Ve druhém poločase srovnal hostující David Huf. Pražský tým je průběžně na 12. místě, nováček nejvyšší soutěže si polepšil na 7. příčku.

Brno - České Budějovice 1:2

Třetí ligové vítězství z posledních čtyř kol zapsali v Brně fotbalisté Českých Budějovic, tentokrát porazili domácí Zbrojovku 3:1. Ráz utkání určil dvěma brankami Patrik Brandner, a přestože Antonín Růsek v úvodu druhé půle zkorigoval, klubu z moravské metropole to k úspěchu nepomohlo. V nastavení naopak potřetí inkasoval po zásahu Patrika Čavoše.

Mladá Boleslav - Teplice 0:2

První utkání ve funkci trenéra Teplic, první výhra. Radim Kučera prožil úspěšnou premiéru na lavičce nového klubu, který v 10. kole loupil v Mladé Boleslavi po výsledku 2:0. Úvodní gól vstřelil ve 39. minutě Pavel Moulis, následně zahodil domácí Michal Škoda penaltu a konečný výsledek stanovil v závěru Daniel Trubač.

Liberec - Slovácko 1:1

Remízou 1:1 skončil duel mezi Libercem a Slováckem. Hosté z Uherského Hradiště hráli od 21. minuty bez vyloučeného Vlastimila Daníčka a Slovan z nařízené penalty díky Michalu Rabušicovi otevřel skóre. V 55. minutě ale dostal červenou kartu i domácí stoper Taras Kačaraba a Slovácko o čtyři minuty později srovnalo zásluhou Petra Reinberka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články