Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

SOUHRN 10. KOLA: Slavia přejela Spartu a dál uniká Plzni, Jablonec remizoval se Sigmou

Jednoznačná výhra 3:0 v derby se Spartou opět zajistila Slavii tříbodový náskok v čele před druhou Plzní. Západočeši však byli v Budějovicích dominantní (3:0) a potvrdili zlepšenou formu z posledních týdnů. V utkání ambiciózních týmů se Jablonec rozešel smírně s Olomoucí (2:2) a stejným výsledem skončil i zápas Bohemians - Zlín. Doma naopak uspěla Mladá Boleslav, která porazila Ostravu 2:0. Poslední Opava remizovala 1:1 s Libercem a poosmé v řadě nezvítězila.

Heča dostává gól
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Sparta – Slavia 0:3

Kdo čekal, jestli resuscitace Sparty už pokročila do té míry, že bude moci vzdorovat rozjeté Slavii, byl zklamán. Tradiční soupeř Sparty si odvezl do Edenu tři body za tři góly, které na stadionu soupeře nastřílel. Oba týmy dohrávaly v deseti bez vyloučených Hušbauera a Tetteha. Slavia se tak oddělila na prvním místě tabulky od Plzně, na níž má opět tři body. Sparta na ní ztrácí už dvanáct bodů.

České Budějovice - Plzeň 0:3

Kdyby bylo každé venkovní utkání jako to v Českých Budějovicích, asi by se plzeňští fotbalisté nezlobili. V 10. kole první ligy přehráli svěřenci Pavla Vrby Dynamo 3:0 a trestali chyby domácích. Gólově se prosadili oba útočníci Michael Krmenčík a Tomáš Chorý, skóroval i Roman Procházka. Jihočeský nováček prohrál popáté z posledních šesti kol a je předposlední.

Jablonec - Olomouc 2:2

Šesté vítězství v šestém domácím utkání v letošní sezoně měli relativně na dosah, ale gólem střídajícího Václava Pilaře v 84. minutě o něj přišli. Fotbalisté Jablonce remizovali s Olomoucí 2:2 a patří jim čtvrté místo. Hanáci ani v pátém zápase venku nenašli přemožitele a dělí se s Ostravou o pátou pozici.

Bohemians Praha 1905 - Zlín 2:2

Ani dva góly svátečního kanonýra Milana Havla nepomohly fotbalistům Bohemians 1905 k vítězství a remizovali 2:2 se Zlínem. Kreativní obránce skóroval po jedenácti měsících, ale žádný ze spoluhráčů ho nedoplnil. Za hostující tým, jenž po vyloučení Zdeňka Folprechta dohrával od 78. minuty v oslabení, se trefili Tomáš Wágner s Dominikem Maškem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Bohemians 1905 - Zlín

Opava - Liberec 1:1

Poosmé v řadě se opavští fotbalisté nedočkali v nejvyšší soutěži skalpu soupeře a zůstali poslední. V 10. kole zaznamenali nerozhodný výsledek 1:1 v utkání s Libercem. Hostující tým sice poslal do vedení Petar Musa v 53. minutě, ale konečné skóre stanovil René Dedič o šest minut později.

Příbram - Karviná 0:2

V tabulce počítající jen body z venku jsou už dokonce druzí. Fotbalisté Karviné počtvrté v řadě bodovali, když zvítězili v Příbrami 2:0. Šlo o historicky první vítězství na hřišti středočeského klubu. Hosté byli po celý zápas lepší, u obou gólů byl Vojtěch Smrž. První sám vstřelil v prvním poločase a druhý přidal po změně stran po jeho vyražené střele Nizozemec Gigli Ndefe. 

Slovácko - Teplice 1:1

V úvodu soutěže se trápili, ale v posledních týdnech se výrazně zlepšili. Fotbalisté Teplic remizovali na stadionu Slovácka 1:1 a prodloužili sérii bez porážky na kvarteto utkání. Domácí naopak počtvrté za sebou nezvítězili. Do střelecké listiny se ve 22. minutě zapsal hostující Jakub Mareš a konečný výsledek stanovil ještě před přestávkou Ondřej Šašinka.

Mladá Boleslav – Baník Ostrava 2:0

Šanci v brance dostal Jan Stejskal a mohl se radovat poprvé v prvoligové kariéře z čistého konta. Středočeši diktovali po většinu času tempo hry. U všeho podstatného byl Marek Matějovský. V první půli centroval z rohového kopu na hlavu Alekseje Tatajeva, který se nemýlil, ve druhé části pak předložil balon Michalu Hubínkovi. Ten zpoza šestnáctky vyslal nechytatelnou pumelici.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články