Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kvůli koronaviru s platem dolů. S hráči se domluvily také Sparta a České Budějovice

Snižování platů fotbalistů v české lize pokračuje. S hráči se nově domluvila také Sparta a České Budějovice. Na pražské Letné půjde o 20 až 30 procent podle výše fixní části měsíční výplaty, Jihočeši detaily dohody neupřesnili.

zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Díky vstřícnému přístupu kabiny došlo 1. dubna ke snížení fixních částí výplat fotbalistů A-týmu a vybraných hráčů B-mužstva," uvedla Sparta. Klub k opatřením sáhl poté, co byly kvůli koronaviru přerušeny fotbalové soutěže v České republice a kvůli nařízení vlády je možné trénovat pouze individuálně.

"Vedení klubu, reprezentované generálním ředitelem Františkem Čuprem a sportovním ředitelem Tomášem Rosickým, s hráči učinilo dohodu, že snížení bude v platnosti do doby, než bude obnoven standardní tréninkový režim," oznámil letenský celek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se s fotbalisty dohodla na snížení platů

Snížení platů hráčům a všem zaměstnancům včetně vedení dnes oznámily také České Budějovice. Po Spartě, Ostravě, Jablonci, Mladé Boleslavi a Zlínu tak učinily jako šestý prvoligový celek. "Stejně jako ostatní kluby v České republice i po celé Evropě jsme okamžitě pocítili ekonomické dopady vzniklé krize," uvedl generální manažer Martin Vozábal.

"Po rozhodnutí akcionářů a dohodě s hráči a zaměstnanci jsme se rozhodli všem v klubu snížit mzdy za měsíc březen. Celou situaci samozřejmě i v dalších dnech a týdnech budeme řešit. Uvidíme, jaké budou v dalším období dopady na sport," řekl.

První a druhá liga byly přerušeny v polovině března po vyhlášení nouzového stavu kvůli šíření nákazy COVID-19, která si vynutila pozastavení téměř všech sportovních soutěží na světě. Odloženy kvůli ní byly mimo jiné i olympiáda a fotbalové Euro.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články