Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Slavia se chce třetímu titulu v řadě přiblížit v Liberci, Spartu vyzve Slovácko

Po lekci od Arsenalu do ligové reality. Vedoucí Slavia se po čtvrtečním vyřazení ve čtvrtfinále Evropské ligy představí v 27. kole první fotbalové ligy v Liberci, kde může udělat další krok k zisku třetího titulu za sebou. Zároveň bude usilovat o prodloužení rekordní série bez porážky v nejvyšší soutěži na 39 zápasů. Třetí Sparta po dvou ligových prohrách za sebou vyzve čtvrté Slovácko. Studio fotbal Dohráno se sestřihy zápasů sledujte od 21:30 na ČT sport.

Liberecký Kamso Mara proti Peteru Olayinkovi ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Slavia utrpěla v domácí čtvrteční odvetě od Arsenalu debakl 0:4 a prohrála po 23 soutěžních zápasech. Proti Slovanu se Pražanům daří, v posledních osmi utkáních v lize mu nepodlehli. Červenobílí po nedělním vítězství nad Spartou aktuálně vedou tabulku o 16 bodů před Jabloncem.

"Mít na dosah třetí titul za sebou je krásná meta a jsem rád, že jsme pro to udělali v derby strašně důležitý krok. Ale rozhodnuto ještě není. Pořád zbývá osm kol do konce, ve hře je ještě 24 bodů. Je covidová doba, navíc když vidím, v jakém stavu někteří hráči po Arsenalu jsou, je mi jasné, že musíme být koncentrovaní dál," řekl trenér Jindřich Trpišovský, který se svými asistenty přišel do Slavie právě z Liberce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Arsenal

Sparta pod vedením kouče Pavla Vrby v úvodních osmi soutěžních zápasech nenašla přemožitele. Poté však podlehla na Slavii 0:2 a ve středeční dohrávce prohrála v Jablonci 0:1. Letenští klesli na třetí místo, na Jablonec ale ztrácejí jen bod a mají duel k dobru. Slovácko je bod za Spartou. "Teď je to první složitější situace. Mužstva okolo nás získávají body a Jablonec nás přeskočil. Z tohoto pohledu to není dobré. Se Slováckem tak potřebujeme uspět," sdělil Vrba.

Tým z Uherského Hradiště nestačil v úterní dohrávce na Pardubice a prohrál 1:3. "Zápas jsme si důkladně rozebrali. Naše chyby byly evidentní. Naší výhodou je, že zápasy jdou rychle za sebou a od středy už myslíme na Spartu. I Spartě jde o hodně, takže to bude velmi náročné utkání," uvedl trenér Slovácka Martin Svědík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Jablonec

Poslední Příbram bude hrát ve venkovním zápasu o oživení šancí na záchranu. Představí se ve Zlíně a bude usilovat o ukončení čekání na ligové vítězství, které trvá už 15 kol. Na záchranu ztrácí celek od Litavky devět bodů. Trenér Zlína Bohumil Páník odkoučuje 200. utkání v nejvyšší soutěži.

"S hráči v kabině se o záchraně nebavíme, 34. kolo je strašně daleko a tam se nedíváme. My se díváme na nejbližší zápas. Se Sigmou jsme to chtěli zvládnout výsledkově jinak, teď pojedeme do Zlína s chladnou hlavou poprat se tam o dobrý výsledek. Uvidíme, kolik bodů se nám ještě do konce podaří nasbírat," říká Pánikův protějšek Jozef Valachovič, pod nímž Příbram ještě nevyhrála - dvě remízy a porážka.

- Příbram poslední vzájemný ligový zápas vyhrála, ale předtím Zlín v nejvyšší soutěži 3x za sebou neporazila a nedala mu gól.

Souboj nováčků soutěže bude k vidění v Brně, kde se představí Pardubice. Zatímco Zbrojovka má po minulé výhře v Českých Budějovicích na první sestupové pozici tříbodové manko na patnácté Teplice, Pardubice jsou překvapivě sedmé.

"Pardubice mají jako nováček fantastickou sezonu, navíc hrají doma na cizím stadionu. Jsou v tabulce naprosto v klidu. Máme z jejich výkonů respekt, na druhou stranu je to pro nás soupeř, kterého chceme porazit a potvrdit tak venkovní výhru a rostoucí formu," uvedl trenér Brna Richard Dostálek. 

- Brno doma v lize nevyhrálo 6x po sobě a se 7 z celkových 20 bodů v sezoně je nejhorším týmem soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články