Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Škoda penalty, určitě bych ji dal, ale jsem šťastný, tvrdí uzdravený Provod

Víc než deset měsíců čekal na návrat, v neděli se konečně dočkal. Záložník Slavie Lukáš Provod je už po vážném zranění kolena fit a po výhře 1:0 nad fotbalisty Českých Budějovic se cítil fyzicky lépe, než sám čekal. "Zase hrát zápas byl skvělý pocit. Trvalo to dlouho, asi déle, než bych i čekal. Ale cítil jsem se dobře,“ řekl pětadvacetiletý fotbalista.

Provod nastoupil poprvé od 9. května loňského roku, kdy si poranil koleno a mimo jiné přišel o letní mistrovství Evropy. "Jsem rád, že to mám za sebou, protože ten první zápas je vždy takový, že člověk je ve velkém očekávání. Takže jsem rád, že se to zvládlo hlavně za tři body. Jsem šťastný," řekl Provod.

Proti Dynamu odehrál 67 minut, poté ho vystřídal Ibrahim Traoré. "Myslím, že limity to pořád má, určitě to může být vždy lepší. Ale myslím si, že to ani nebylo špatné. Fyzicky jsem se cítil možná i o něco lépe, než jsem očekával," prohlásil Provod.

"Byli jsme s trenéry domluveni, že si řeknu, že to asi na celý zápas nebude takhle od začátku. Jsem rád i za podporu od realizačního týmu, protože po celých těch deset měsíců byla obrovská. Jsem rád, že jsem zpátky a můžu zase hrát s kluky fotbal," pochvaloval si vítěz ankety o nejlepšího hráče minulé ligové sezony.

Ve 12. minutě si už chystal míč na penaltu, kterou ale nakonec sudí Miroslav Zelinka po poradě s videorozhodčím odvolal, neboť českobudějovický Ishaku Konda zahrál rukou ještě před vápnem. "Byl jsem psaný na penaltu a Olie (Olayinka) mi řekl, že mám jít kopat. Takže jsem si to vzal a věřil, že ji dám. Pak to bylo dlouhé čekání, jestli to penalta bude nebo ne. Nakonec nebyla. Škoda, určitě bych dal gól," mínil Provod.

Návrat po zranění prožil v duelu proti týmu, odkud do Slavie během podzimu 2019 přišel. "Bavili jsme se o tom i s kluky, že je to takové symbolické, protože jsem v Budějovicích hrál. Ale já se soustředil hlavně na nás a na svůj výkon, aby to za něco stálo," řekl Provod.

Spolu s ním dnes nastoupil i další nedávný marod  obránce David Hovorka, který rovněž dlouho chyběl kvůli zranění kolena.

"David mi pomohl extrémně. Měli jsme stejné zranění, ale on to měl třikrát. Je neuvěřitelné, co dokázal, že se třikrát dokázal dostat na takovou úroveň. Klobouk dolů před ním. Sám nevím, jestli bych toho byl schopný. Zejména poté, co už teď vím, co to zranění obnáší. Je skvělé, že spolu můžeme hrát," těšilo Provoda.

Jeho tým dokázal využít sobotní ztráty vedoucí Plzně v Jablonci a na Viktorii ztrácí z druhého místa v tabulce už jen bod. Po reprezentační pauze se oba rivalové utkají na západě Čech.

"Pro nás je extrémně důležité, že jsme se na Plzeň zase dotáhli. Budějovice jsou výborný tým, hrají dobrý fotbal, snaží se kombinovat. Jak jsme šli do deseti, bylo vidět, že nás v určitých fázích přehrávají. Kluci to ale výborně odskákali a je dobře, že bereme tři body," dodal Provod.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články