Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Řezník bude dál bránit Plzeň, u ligového mistra prodloužil smlouvu o rok

Radim Řezník už má své jisté, s fotbalisty mistrovské Plzně prodloužil smlouvu o další rok. Třiatřicetiletý krajní obránce působí v západočeském klubu, s nímž letos získal pátý titul, s krátkou přestávkou od roku 2011.

"Radim Řezník byl během mistrovské sezony výraznou osobností našeho týmu a svými výkony si řekl o to, aby pokračoval ve viktoriánském dresu i v nadcházejícím ročníku. Zkušenostmi a přístupem může být i důležitým mentorem pro mladší hráče," řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

"Na prodloužení smlouvy měly zájem obě strany a jsem rád, že naše domluva byla velmi rychlá a jasná. Nyní si Radim, stejně jako ostatní spoluhráči, zaslouží dovolenou. Těším se na něj na startu přípravy," uvedl Šádek.

Plzeň získala minulý týden poprvé od roku 2018 titul, čímž ukončila tříleté kralování pražské Slavie. "Máme za sebou fantastickou sezonu, ve které jsme dosáhli neskutečného úspěchu. Strašně moc si tohoto titulu vážím a zároveň mám obrovskou chuť a motivaci pro další sezonu. Mým snem a cílem je, abychom si opět v Plzni zahráli základní skupinu evropských pohárů, samozřejmě nejradši Ligu mistrů," prohlásil Řezník.

"Zůstat ve Viktorce pro mě byla jasná priorita. Jsem rád, že jsme se na všem domluvili. Teď si s rodinou užijeme dovolenou a těším se, až kluky zase uvidím na začátku přípravy," konstatoval trojnásobný český reprezentant.

Odchovanec Ostravy je v Plzni od sezony 2011/12 s výjimkou jarní části ročníku 2020/21, kterou strávil na hostování v Mladé Boleslavi. Dosud odehrál v nejvyšší soutěži 315 zápasů, v nichž zaznamenal 14 gólů a 18 asistencí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články