Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Prahu čeká vršovické derby, duel Sparty s Libercem připomíná lazaret

Praha – Bez deseti zraněných hráčů na obou stranách se budou muset ve šlágru 13. kola fotbalové ligy obejít trenéři Sparty a Liberce. Hlavní postavou duelu mezi dvěma účastníky Evropské ligy je kouč Slovanu Jindřich Trpišovský, kterého na podzim vábila právě Sparta. Mistrovská Plzeň bude hájit ligové vedení proti Jablonci a ve Vršovicích se v derby utkají v dobré formě hrající Slavia s Bohemians. Přímý přenos vršovického derby sledujte od 20:05 na ČT sport.  On-line reporáž z utkání Sparta Praha - Liberec sledujte v neděli na našem webu od 15:00 a přímý přenos zápasu Plzeň - Jablonec na ČT sport od 19:15.

Utkání Liberec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Když Sparta ukončila spolupráci s trenérem Zdeňkem Ščasným, obrátila se právě na Trpišovského. Ten se přestupu nebránil, ale Slovan ho nepustil. Je možné, že se oba kluby k jednání vrátí v zimě, ovšem nyní je Trpišovský soupeřem Sparty a bude se snažit s Libercem navázat na loňskou výhru 1:0 nad letenským celkem.

"Nebudu rozlišovat, proti komu to je, že je to zrovna proti Spartě. Potřebujeme už v lize zabrat a konečně vyhrát, abychom se trošku posunuli tabulkou," řekl Trpišovský.

Zápas bude rovněž soubojem dvou aktuálně nejpočetnějších marodek v lize. Na každé straně chybí deset hráčů, což je dohromady kádr jednoho ligového klubu. "Nám se to bohužel všechno sesypalo, ale prostě v neděli musíme udělat vše pro to, abychom to zvládli. Nějak to zase poskládáme, i když budeme muset vzadu improvizovat, to je jasné. Snad nebudu muset hrát já," dodal Trpišovský, který nemá zdravého ani jednoho stopera.

Plzeň chce udržet náskok v čele

Třetí z pohárových účastníků Plzeň se po návratu z Rumunska bude snažit co nejlépe připravit na nedělní duel s Jabloncem. Tomu sice úvod sezony nevyšel, ale v poslední době šel přece jen výsledkově nahoru a bodoval v posledních třech venkovních zápasech.

"Budeme se snažit co nejlépe zregenerovat. V lize máme náskok, který se budeme snažit udržet. Navíc Jablonci máme co vracet za jarní domácí porážku," připomněl záložník Jan Kovařík, že Jablonec v květnu vyhrál v Plzni 2:1.

Lukáš Hejda
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

V Edenu se proti sobě postaví týmy s velmi dobrou formou. Domácí Slavia za posledních sedm zápasů ztratila jen dva body, Bohemians bodovali v šesti z posledních osmi zápasů a naposledy zdolali silný Liberec.

"Bohemka hraje velmi dobře, poskládali dobrý tým, Míra Koubek je zkušený trenér. Sedlo si to podobně jako u nás, takže nás čeká dobrý zápas. Věřím, že přijde hodně lidí, bude skvělá kulisa a že to bude skvělý fotbal. A také že všechny body zůstanou u nás," řekl trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Příbram s Duklou čekají na góly

Poslední Příbram se stále výsledkově i gólově trápí a zlomit se to pokusí proti Dukle. I ta hledá střeleckou pohodu, v posledních čtyřech zápasech dala jediný gól.

"Pro nás je to důležitý zápas, který chceme vyhrát. Myslím, že jsme se na něj celý týden maximálně připravovali a pro vítězství uděláme vše. Držíme si herní výkon, potřebujeme jen dát góly a vyhrát," řekl trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Teplice přivítají Hradec Králové v zápase, ve kterém se výhrou mohou vyhoupnout do horní poloviny tabulky. Naopak Východočeši se budou snažit ukončit sérii pěti porážek. "Ale nepřijde to zadarmo, budeme se o to muset rvát. V naší situaci je teď každé utkání důležité a těžké. Pevně věříme, že naše série proher konečně skončí," řekl trenér Bohuslav Pilný.

Brno spoléhá na produktivního Škodu

Karviná se pokusí napravit poslední dvě domácí ztráty proti Slovácku, které z posledních osmi utkání vyhrálo jediné a má tak rovněž co napravovat.

Čtvrtý Zlín se bude snažit udržet kontakt s čelem tabulky v zápase s Brnem. To přiveze nejlepšího hráče října Michala Škodu, který dal v posledních sedmi zápasech sedm gólů a na další dva přihrál.

Uložit

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články