Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Plzeň si pochutnala na Příbrami, hattrickem zazářil Bucha

Druhé utkání na jaře, druhé jednoznačné vítězství. Fotbalisté Plzně deklasovali ve 22. kole nejvyšší soutěže Příbram 4:0 zejména díky hattricku Pavla Buchy a ideálně zareagovali na výhru vedoucí Slavie, která nezaváhala s Opavou. Druhá Viktoria proto i nadále ztrácí na sešívané 13 bodů, Příbram naopak zůstává poslední. 

Fotbalisté Plzně slaví gól v síti Příbrami
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Domácí odstartovali jaro výhrou 3:0 v Opavě a proti outsiderovi začali náporem. Ve 4. minutě Bucha přiklepl míč Lukáši Kalvachovi, jehož ránu tečoval Kvída do vlastní branky.

V 17. minutě přidali Západočeši druhý gól. Beauguel v šestnáctce vysunul Buchu a ten zblízka prostřelil bezmocného Kočího. Jednadvacetiletý záložník se v dresu Viktorie prosadil v soutěžním utkání vůbec poprvé.

Plzeň si proti týmu s nejhorší ligovou obranou vytvářela další šance. Ránu uzdraveného Limberského vyrazil Kočí a poté Hejda hlavičkoval těsně nad břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Plzeň - Příbram

Do druhé půle sice vstoupili aktivněji Středočeši, ale Hruškovu svatyni vážněji neohrozili. Naopak ve 54. minutě po individuálním průniku těsně minul Kopic a Brabcovu hlavičku z rohu pak zase vykopl Kočí.

Domácí se však třetího zásahu dočkali krátce nato v 62. minutě. Hořava vrátil míč Buchovi, který obelstil Dramého a technickým pokusem k tyči překonal Kočího.

Poté příbramský Šimek před brankou fauloval Řezníka a rozhodčí Hocek po překontrolování situace na videu nařídil pro Plzeň penaltu. V 72. minutě ji suverénně proměnil Bucha a připsal si premiérový hattrick v nejvyšší soutěži.

Reprezentant do 21 let v součtu s podzimním hostováním v Mladé Boleslavi zaznamenal v ligové sezoně už devět branek, z toho pět dal Příbrami.

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 4:0 (2:0)

Branky: 17., 62. a 72. z pen. Bucha, 4. Kalvach. Rozhodčí: Hocek - Vlček, Vaňkát - Hrubeš (video). ŽK: Šimek (Příbram). Diváci: 9632.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský (74. Herc) - Bucha, Kalvach, Hořava - Kopic (64. Mihálik), Beauguel (82. Chorý), Kovařík. Trenér: Guľa.

Příbram: Kočí - Kvída, Šimek, Kleščík (46. Cmiljanovič), Nový - Dramé, Tregler - Škoda, Zorvan (77. Kříž), Polidar - Jindráček (46. Soldát). Trenér: Nádvorník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články