Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň si v generálce na jarní část zastřílela. Vyhrál i Zlín nebo Olomouc

Generálka před startem jarní části první ligy se fotbalistům Plzně povedla. Viktoria doma porazila druholigovou Chrudim 4:0. Dva góly vstřelil záložník Pavel Šulc, jednou se trefili obránci Milan Havel a Filip Kaša. Stejným výsledkem porazil Zlín slovenskou Senicu. Sigma Olomouc zdolala 2:1 Brno a Karviná v přestřelce vyhrála nad Veres Rivne 4:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň zakončila přípravu s náhradním soupeřem Chrudimí a uspěla

"Chrudim na to, že má starosti se záchranou ve druhé lize, hrála velmi dobře, organizovaně. Nepříjemný soupeř. My jsme se nemohli dlouho prosadit, ale nakonec jsme dali čtyři góly. Určitě nějaká spokojenost dneska je," řekl plzeňský asistent trenéra Pavel Horváth.

Domácí Mosquera po čtvrthodině hry trefil břevno, do podobných míst hlavičkoval ve 20. minutě také Chorý, ale Havel už tentokrát dorazil míč do branky. Jinak předposlední mužstvo druhé ligy drželo s druhým týmem nejvyšší soutěže krok.

Po změně stran Chrudim podržel gólman Floder proti střelám Čermáka a Buchy. V 71. minutě už střídající Šulc zužitkoval Havlův centr a chvíli nato se prosadil další plzeňský náhradník Kaša. Po dalším rohu v 86. minutě uzavřel skóre Šulc.

Západočeši zakončili zimní přípravu s bilancí čtyři výhry, jedna remíza a jedna porážka při skóre 20:2. Do druhé části ligového ročníku vstoupí Plzeň příští neděli doma proti nováčkovi Hradci Králové.

"Hodnotit se bude podle výsledků na jaře. Nechci říct, že je jedno, jak výsledky vypadají, ale jde o to, aby mužstvo bylo připraveno na jarní část. A já věřím tomu, že jsme připraveni," prohlásil Horváth.

Uspěl Zlín nebo Olomouc

Zlín v domácí generálce zvítězil nad slovenskou Senicí rovněž 4:0. Od 65. do 88. minuty se trefili Dramé, Simerský, Chwaszcz a Janetzký. Jedenáctý tým tabulky, který příští neděli přivítá Liberec, ve čtyřech duelech zimní přípravy udržel neporazitelnost.

"V prvním poločase jsme to neřešili kvalitně ve finální fázi. V druhém jsme šance proměnili, za což jsem rád. Pracovali jsme do konce, dostupovali soupeře a dohráli to až do závěru. To je dobré, ale pořád je to příprava," řekl pro klubovou televizi asistent zlínského kouče Jan Jelínek.

Na ligové jaro se úspěšně naladila také Olomouc a zimní Tipsport ligu uzavřela triumfem 2:1 nad druholigovým Brnem. Sigma si v úvodní půli vytvořila náskok díky Chytilově proměněné penaltě a Zifčákově brance. Krátce po změně stran druhý olomoucký pokutový kop neproměnil Daněk. Za domácí Zbrojovku v závěru snížil Štepanovský. Hanáci, kteří jsou v ligové tabulce desátí, vyhráli pět z šesti přípravných utkání. Za týden Olomoučtí nastoupí v Jablonci nad Nisou.

Pardubice porazily druholigovou Duklu 4:1. V prvním poločase za Východočechy skórovali Solil s Hufem, po změně stran zvýšili Toml a Sychra. Porážku Pražanů zmírnil Šebrle. Pardubičtí až na pátý pokus v zimní přípravě zvítězili, třináctý celek nejvyšší soutěže na úvod jara, 6. února, vyzve Slovácko.

V generálce vyhrála také Karviná. Poslední tým prvoligové tabulky na závěr tureckého soustředění přestřílel ukrajinského soupeře Veres Rivne 4:3. Dvě branky Slezanů zaznamenal Qose, po gólu přidali Svoboda s Mikušem. Karvinští se za týden představí na stadionu mistrovské Slavie.

Výsledky přípravných zápasů:

Viktoria Plzeň - MFK Chrudim 4:0 (1:0)

Branky: 71. a 86. Šulc, 20. Havel, 75. Kaša.

Sestava Plzně: Staněk - Havel, Hejda (67. Kaša), Pernica, Sýkora (82. Ndiaye) - Bucha (82. Janošek), Kalvach (82. Káčer) - Kopic (46. Šulc), Čermák (67. Žilák), Mosquera - Chorý (67. Potočný). Trenér: Bílek.

Fastav Zlín - FK Senica 4:0 (0:0)

Branky: 65. Dramé, 77. Simerský, 85. Chwaszcz, 88. Janetzký.

Sestava Zlína: Rakovan (71. Dostál) - Cedidla, Procházka (61. Simerský), Vraštil, Matejov (46. Dramé) - Hrdlička (61. Kolář), Janetzký, Conde, Mizerák - Vukadinovič (71. Chwaszcz), Fantiš (61. Nečas). Trenér: Kalivoda.

MFK Karviná - Veres Rivne (Ukr.) 4:3 (0:1)

Branky: 46. a 56. Qose, 49. Svoboda, 72. Mikuš - 38. Šestakov, 63. Sergijčuk z pen., 65. Panasenko z pen.

Sestava Karviné: Bajza (46. Neuman) - Látal, Buchta (63. Teplan), Kobouri (63. Dramé), Šehič - Jánoš (63. Jursa), Qose (63. Túlio) - Čmelík (63. Mikuš), Zorvan (46. Chvěja), Bartošák (63. Sinjavskij) - Durosinmi (46. Svoboda). Trenér: Páník.

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 1:2 (0:2)

Branky: 89. Štěpanovský - 14. Chytil z pen., 20. Zifčák.

Sestava Olomouce: Stejskal - Chvátal (62. Poulolo), Beneš (62. Matoušek), Jemelka, Zmrzlý (77. Sláma) - Spáčil (46. González), Breite (77. Sedlák) - Navrátil (62. Slaměna), Růsek (77. Uriča), Zifčák - Chytil (46. Daněk). Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články