Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň si novou posilu vybrala v kádru Slavie. Do Viktorie přijde v zimě zdarma Alvir

Plzeň hlásí novou posilu. A to z kádru hlavního rivala v boji o titulu Slavie. Do Viktorie v zimě zamíří Marko Alvir, jenž v současnosti působí na hostování v Příbrami. Chorvatský hráč, jenž měl být od 1. ledna volný, podepsal na západě Čech smlouvu na 3,5 roku. 

Marko Alvir
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Nedělní střetnutí mezi vedoucí Slavií a druhou Plzní má první pikantní předjezd, v jehož hlavní roli je Marko Alvir. Pětadvacetiletý hráč od 1. ledna už nebude patřit sešívaným, ale právě Viktorii, která s ním jako volným hráčem podepsala kontrakt.

"Jsem moc rád, že podepisuji smlouvu s jedním z nejlepších českých klubů. Je to pro mě důležitý krok. Plzeň je výborný klub, v posledních letech nejlepší v Česku, vyhrál pět titulů. Budu pro něj dělat všechno, co je v mých silách," prohlásil pro web Plzně rodák z chorvatského Záhřeba.

Spokojený s obchodem byl i generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Marko je v ideálním fotbalovém věku. Jde o rychlostně vybaveného hráče a ofenzivně laděného fotbalistu, kteří jsou vždy zajímaví. I proto jsem rád, že jsme se domluvili na jeho angažmá ve Viktorii. Přeji mu v našem klubu hodně úspěchů," zhodnotil.

Alvir už sešívaný dres neoblékne, jelikož v současnosti působí v Příbrami, kde má zatím během podzimu bilanci dvou branek a dvou asistencí. Jeden gól dal paradoxně právě do sítě Viktorie.

Slavia chorvatského hráče koupila na začátku roku 2017. Do slovinského Domžale tehdy poslala 15 milionů, ale Alvir v pražském celku nikdy nedokázal ukázat svoje schopnosti naplno. Na vině byly i dlouhodobé zdravotní problémy. V minulém ročníku šel na hostování do Domžale, nyní je v Příbrami. Za sešívané nenaskočil ani do jediného ligového střetnutí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články