Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plzeň si na úvod přípravy zastřílela. Pilař dal hattrick, trefil se i Kliment

Plzeň v úvodním zápase letní přípravy díky pěti brankám v druhém poločase rozdrtila divizní Klatovy 6:0. Hattrickem se blýskl navrátilec do Viktorie záložník Václav Pilař, jeden gól si připsala další posila úřadujícího ligového mistra útočník Jan Kliment.

Plzeň nastoupila bez tří reprezentantů –⁠ brankářské jedničky Staňka, obránce Havla a záložníka Kalvacha, kteří mají volno po nedávné Lize národů. Trenér Viktorie Bílek protočil sestavu a v každém z poločasů nasadil rozdílnou jedenáctku. V úvodním dějství se trefil pouze po přímém kopu Bucha, po změně stran se ale favorit rozstřílel.

Mezi 46. a 66. minutou zaznamenal hattrick Pilař a prožil povedený návrat do plzeňského dresu, který oblékl po více než čtyřech letech. Mezitím se prosadil hlavou navrátilec z hostování Mihálik a skóre uzavřela premiérovým gólem v západočeských barvách útočná posila Kliment.

"Chtěli jsme, aby si kluci zahráli, což se nám podařilo. Výsledek není úplně rozhodující, protože jsme teprve na začátku přípravy. Dali jsme šest gólů, z toho vstřelil Vašek Pilař tři a trefil se poprvé i Honza Kliment. Takže na naší straně panuje spokojenost a jedeme dál," citoval klubový web asistenta plzeňského trenéra Pavla Horvátha.

Další přípravné utkání čeká Viktorii ve středu proti Karlovým Varům. Bílkovi svěřenci ladí formu na kvalifikaci Ligy mistrů, kterou si letos zahrají jako jediný český zástupce.

Nováček nejvyšší soutěže Brno rozdrtilo v městském derby Bystrc, hrající krajský přebor, rovněž 6:0. Za hosty ze Zbrojovky se na úvod přípravy prosadilo šest různých střelců. Domácí při zápase slavili 90. výročí založení klubu.

Viktoria Plzeň - Klatovy 6:0 (1:0)

Branky: 46., 59. a 66. Pilař, 17. Bucha, 49. Mihálik, 87. Kliment.

Sestava Plzně:

I. poločas: Tvrdoň - Řezník, Čihák, Hejda, Falta - Ndiaye, Bucha - Kopic, T. Jedlička, Mosquera - Chorý.

II. poločas: M. Jedlička - Káčer, Janošek, Pernica, Holík - Sojka, Qose - Mihálik, Čermák, Pilař - Kliment. Trenér: Bílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články