Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň může prodloužit vítěznou sérii, šlágrem sobotního programu je duel Slovácka s Libercem

Než dojde na očekávané nedělní pražské derby, nabízí 26. kolo první ligy pět sobotních duelů včetně atraktivního souboje mezi třetím Slováckem a pátým Libercem. Oba kluby dělí jen čtyři body. Šestá Plzeň bude cílit na prodloužení vítězné série na hřišti Karviné, která ale v minulém kole vyhrála poprvé od 6. února. Ostravu zase čeká slezské derby s Opavou.

Viktoria po středeční výhře 1:0 nad Libercem postoupila do semifinále poháru a natáhla vítěznou sérii na šest soutěžních utkání. Třináctá Karviná v minulém kole při obnovené premiéře kouče Jozefa Webera zvítězila ve Zlíně 2:1.

"Karviná bude nepříjemný soupeř. Potřebujeme být připravení a nastavení na podání maximálního výkonu. Když přijde, dokáže tohle mužstvo velké věci. První zápas pod staronovým trenérem se Karviné podařil, to dodá týmu sebevědomí," uvedl asistent plzeňského trenéra Marek Bakoš.

Liberec to na Slovácko umí

Slovácko v úterní dohrávce v Olomouci remizovalo bez branek a upevnilo si třetí místo. "My na něm nejsme náhodou a chceme svoji pozici udržet. Liberec je ovšem velice silný tým, Pavel Hoftych to vždycky dokáže nějak kouzelně poskládat z takzvaně odložených hráčů. Slovan hraje nepříjemný, běhavý a agresivní fotbal, má rovněž formu," řekl Jan Palinek, asistent trenéra Martina Svědíka.

Týmu z Uherského Hradiště, který porazil Slovan v jediném z posledních 14 ligových duelů, bude kvůli karetnímu trestu chybět nejlepší střelec Jan Kliment. "Čeká nás velmi silný soupeř. Budeme se snažit udržet si je v kontaktu. Víme, že na dobrý výsledek nám bude stačit pouze kvalita od všech hráčů, kteří do utkání zasáhnou," prohlásil liberecký kouč Hoftych.

Na programu bude i slezské derby

Favoritem sobotního slezského derby je osmá Ostrava, která s předposlední Opavou prohrála v jediném z posledních devíti zápasů nejvyšší soutěže. "Opava podle mě produkuje docela hezký fotbal, ale sráží ji špatná produktivita i individuální chyby v její šestnáctce. Přijede tým, který je nebezpečný a který má pořád šanci se zachránit. Na to se musíme připravit, nic nepodceňujeme," upozornil asistent trenéra Baníku Ondřej Smetana.

"I když bez diváků, ale vím, že tohle derby je dvojka v republice. Pro nás i vzhledem k našemu postavení je to brutálně důležitý zápas a bylo by skvělé ho zvládnout. Větším favoritem je Baník, ale jedeme tam se vztyčenou hlavou a budeme se rvát o každý metr," přidal opavský asistent trenéra Radoslav Kováč.

Zlín jede do Jablonce, Olomouc do Příbrami

Čtvrtý Jablonec bude chtít doma s dvanáctým Zlínem potvrdit výtečnou vzájemnou bilanci. Severočeši v nejvyšší soutěži s "ševci" třináctkrát za sebou neprohráli a v posledních čtyřech utkáních zvítězili bez inkasované branky.

Poslední Příbram, která čeká na výhru 14 kol a na první nesestupovou příčku ztrácí sedm bodů, v dalším sobotním duelu hostí devátou Olomouc. Středočeši v obou zápasech pod trenérem Jozefem Valachovičem remizovali a se Sigmou prohráli v jediném z posledních 10 ligových soubojů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články