Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň hájí vedení v lize v Jablonci, Slavia hostí Budějovice a Sparta míří do Boleslavi

Nejklidnější víkend před reprezentační přestávkou by z vedoucí trojice tabulky fotbalové ligy měla mít druhá Slavia. Ta nastoupí v neděli v Edenu proti Českým Budějovicím. Zato vedoucí Plzeň čeká už dnes těžká šichta v Jablonci a třetí Sparta jede do Mladé Boleslavi otestovat, co s týmem udělal nedávný příchod nového kouče Pavla Hoftycha.

Fotbalisté Plzně se radují z vítězství
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

Plzeň v minulém kole doma udolala restartované zachraňující se Teplice 1:0 a odskočila Slavii, která nečekaně prohrála v Liberci 0:1. V neděli 3. dubna se oba celky střetnou na západě Čech možná v klíčové bitvě o titul.

Třináctý Jablonec na podzim v Plzni utrpěl debakl 0:5 a Viktorii porazil v jediném z posledních osmi ligových zápasů. "Víme, že Jablonec na tom v tabulce není ideálně a nemá takovou formu jako v minulých sezonách. Ale hráči jsou tam v podstatě pořád stejní a jsou dostatečně kvalitní na to, aby nás potrápili. Takže nesmíme podcenit vůbec nic a musíme se starat o svůj výkon," řekl plzeňský asistent trenéra Pavel Horváth.

Slavia ve čtvrtek prohrála 3:4 v Linci, přesto postoupila do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy díky domácímu vítězství 4:1. Obhájci titulu osmkrát za sebou v nejvyšší soutěži s Českými Budějovicemi neprohráli, ale na podzim proti Dynamu získali jen bod za remízu 2:2.

"Čeká nás jeden z nejtěžších soupeřů v celé soutěži. Víme, jak kvalitním kádrem Slavia disponuje, ale uděláme maximum, abychom s nimi dokázali stejně jako na domácím stadionu bodovat," uvedl českobudějovický trenér David Horejš.

Sparta, která na Slavii ztrácí šest a na Plzeň devět bodů, porazila Mladou Boleslav v posledních čtyřech ligových duelech. Středočeši jsou v tabulce osmí, ve třech kolech pod koučem Hoftychem získali čtyři body.

"Jedeme si tam pro tři body, protože nic jiného nám situace nedovoluje. Na druhou stranu v Boleslavi se vždycky hraje těžko. Hřiště vypadá kvůli hledišti stísněně, ale věřím tomu, že se s tím popereme a vyhrajeme. V minulé sezoně jsme tam zvítězili 5:4, ale myslím si, že tentokrát to bude úplně jiné utkání. Vyměnili trenéra, začali hrát úplně jinak," řekl sparťanský asistent trenéra Zdeněk Bečka.

Čtvrtá Ostrava v sobotu přivítá Karvinou. Poslední tým tabulky slezského rivala porazil v nejvyšší soutěži pouze jednou - před třemi lety doma 2:0. Hostující kouč Bohumil Páník dříve vedl Baník.

Slovácko, které je v tabulce páté o skóre za Ostravou, se představí na stadionu Bohemians 1905. "Klokani" vyhráli jediné z posledních devíti kol a patří jim 12. příčka.

V sobotu rovněž jedenáctý Zlín doma změří síly s předposledními Pardubicemi. "Ševci" ve třech vzájemných ligových zápasech nezvítězili a nedali gól.

Šestý Liberec chce vítězství nad Slavií potvrdit v neděli v Olomouci. Desátá Sigma před podzimní porážkou 0:2 na stadionu Slovanu vyhrála nad Severočechy v lize pětkrát za sebou.

Čtrnácté Teplice po dvou porážkách 0:1 hostí Hradec Králové. Východočeský nováček minule proti Zlínu (2:1) přerušil osmizápasovou sérii bez vítězství a figuruje na deváté pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články