Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pardubice jsou v nadstavbě dál stoprocentní, sestupující Karvinou porazily 2:0

Tři zápasy, tři výhry bez inkasovaného gólu. Pardubice zabraly v pravý čas a ve skupině o udržení zatím jasně směřují za záchranou. Proti sestupující Karviné rozhodli Východočeši ve svém azylu v Ďolíčku v rozmezí 33. a 41. minuty, kdy se trefili obránci Filip Čihák a Tomáš Čelůstka. Mezitím obdržel červenou kartu hostující záložník Lukáš Bartošák.

Radost fotbalistů Pardubic
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Extra fotbal to pro diváka nebyl, ale na to v tuto chvíli nemůžeme moc koukat. Musíme získávat body, a to se nám povedlo. Jsme za to velmi šťastní. Je to další krok k tomu, abychom se vyhnuli baráži a zachránili se," řekl pardubický trenér Jaroslav Novotný.

Domácí začali aktivně. Ve čtvrté minutě se k zakončení ve vápně dostal Lupač a vypálil těsně nad. Pardubice pokračovaly v aktivní hře, v rozmezí několika sekund však hostující hráči zblokovali všechny čtyři střely domácích.

Karvinský brankář Ciupa, který dnes slaví 24. narozeniny, si zase poradil s Červovou ranou z dálky. Ve 24. minutě se do Kostkovy přihrávky vložil z první Lupač, ale opět přestřelil. O pět minut později se do Sinjavského centru ze strany opřel hostující Jursa, zakončil však vedle.

Ve 33. minutě Východočeši udeřili. Lupač odcentroval do vápna na zadní tyč, Čihák si ve vzduchu v nelehké pozici zpracoval balon, otočil se a "nůžkami" s pomocí odrazu od břevna otevřel skóre. Pardubický stoper zaznamenal premiérový gól v ligové sezoně.

"Perfektní gól. Když se rozběhl do vápna, proběhlo mi hlavou: 'Kam letíš blázne.' Fantasticky si míč našel a způsob, jakým to dohrál, byl prostě perfektní. Takové náběhy potřebujeme. Udělal to bezvadně, dal krásný gól a hodně nám pomohl. Jsem za něj rád," uvedl Čelůstka.

O chvíli později Bartošák překazil únik Lupačovi a od rozhodčího Szikszaye za to navzdory protestům domácích hráčů dostal jen žlutou kartu.

Do akce se ale vložil videorozhodčí Kocourek a sudí Szikszay po zhlédnutí opakovaných záběrů původní verdikt zrušil a karvinského záložníka vyloučil.

K následnému přímému kopu se postavil Čelůstka a přesnou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Také on se zapsal mezi střelce poprvé v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

"Soustředil jsem se na to, abych to dobře trefil. Pak jsem sledoval dráhu míče a periferně jsem viděl, že to brankáři trochu podjelo. Nevím, jestli měl špatné postavení. Možná i díky tomu, že mu to podjelo, se už na míč nedostal a zapadlo to do brány," prohlásil Čelůstka.

Po změně stran si domácí hlídali dvoubrankový náskok. Hned do čtyř šancí se dostal pardubický záložník Červ, jenže tři z nich zakončil střelou mimo tři tyče. V nastavení střídající Cadu netrefil zblízka zcela odkrytou branku.

Pardubice v lize v Ďolíčku porazily Karvinou na třetí pokus poprvé. Východočeši doma v nejvyšší soutěži pošesté za sebou bodovali.

Naopak Slezané, kteří již v minulém kole získali definitivu posledního místa a sestupu, venku v lize prohráli šestý z posledních sedmi zápasů.

"První gól Pardubic ještě nebyl rozhodující. Mužstvo prochází obdobím, kdy se všechno obrací proti nám. Dorazí nás červená karta, po níž dostaneme gól. Gólman zakopne o svoje nohy nebo nevím, proč tam nedošel, protože to zase nebyl takový trestňák. Sveze se to a pak hrajeme tak, abychom neprohráli 0:6," uvedl trenér Karviné Bohumil Páník.

FK Pardubice - MFK Karviná 2:0 (2:0)

Branky: 33. Čihák, 41. Čelůstka. Rozhodčí: Szikszay - Pečenka, Volf - Kocourek (video). ŽK: Vacek, Jeřábek (oba Pardubice). ČK: 39. Bartošák (Karviná). Diváci: 628.

Pardubice: Markovič - Kostka, Hranáč (45.+1 Pojezný), Čihák, Čelůstka - Jeřábek - Lupač (86. Huf), Červ, Vacek, Patrák (46. Cadu) - Černý (76. Sychra). Trenér: Novotný.

Karviná: Ciupa - Dramé, Buchta, Kobouri - Sinjavskij, Jursa (46. Holík), Chvěja (76. Svoboda), Ndiaye (88. Teplan), Bartošák - Vlachovský, Papadopulos (46. Túlio). Trenér: Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články