Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Páník: Gól jsme dostali po pseudofaulu, rozhodčí neměl zkušenosti na ligu

Hodně rozhořčený byl po porážce s Hradcem Králové trenér Karviné Bohumil Páník. A nebyl to ani tak výkon jeho týmu, co ostříleného kouče dopálilo, jako spíš výkon sudího Josefa Krejsy. "Ano, cítím křivdu. Pískal to rozhodčí, který nemá žádné zkušenosti, a přitom to pro nás i Hradec bylo důležité utkání. Pro nás dvojnásobně," čertil se Páník.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Páník připravoval své svěřence na to, že je čeká v Mladé Boleslavi, kde Hradec Králové hraje v azylu domácí zápasy, těžký duel. "Hradec je tvrdé mužstvo, které jde rádo do soubojů. Paradoxně jsme na to ale doplatili my," řekl Páník.

Ve 43. minutě byl totiž nejprve po faulu na Adama Vlkanovu a zhlédnutí videa vyloučen brazilský záložník Marco Túlio a ve třetí minutě nastaveného času první půle potrestal předchozí zákrok na Pavla Dvořáka domácí Rada.

"Ten zákrok (před červenou kartou) jsem neviděl, ale viděl jsem ten pseudofaul před trestným kopem, ze kterého jsme dostali rozhodující gól," upozornil Páník, který ale situaci už nechtěl víc rozvádět. "Podívejte se sami a udělejte si názor. Nebudu tu odpovídat na takovéto otázky, aby mě pak někdo popotahoval," přidal bývalý trenér Ostravy, Olomouce nebo Zlína.

Oslabená Karviná už ve druhém poločase nedokázala Hradec Králové zatlačit a naopak ještě čelila několika příležitostem soupeře. Jak Daniel Vašulín, tak Vlkanova už však další branku nováčka nepřidali.

"Druhá půle už byla o tom, abychom měli disciplínu, nedostávali další karty a nenechali se vyprovokovat. Je potřeba pochválit mužstvo za disciplínu. Prokázalo, že i dopředu se dokáže dostat. Bohužel jsme tam nic nedotáhli pořádně do konce," litoval Páník.

Karviná tak jako jediný tým v lize stále čeká na první vítězství a prohrála šest z posledních sedmi kol. "Není to tak těžké jako skládat padesát metráků uhlí. Kluci samozřejmě budou dnes těžko usínat, ale zítra budeme pracovat dál s výhledem na nové utkání," prohlásil rodák z Přílep.

To Slezany čeká již ve středu, kdy dohrávají odložený duel 13. kola na hřišti Bohemians 1905. Ve Vršovicích se však budou muset vedle Túlia obejít také bez obránce Lukáše Bartošáka a nejlepšího střelce a kapitána Michala Papadopulose, kteří si musí odpykat trest za čtyři žluté karty.

"Jak to bude těžké, ukáže až ten zápas na Bohemce. Uvidíme, zda se nám povede je nahradit, nebo ne. Já věřím, že to dokážeme a budeme tam bodovat," dodal Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články