Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Neproměněnou šanci jsem hodil za hlavu, řekl Wiesner a rozhodl

Přišel a rozhodl. Záložník Tomáš Wiesner jako střídající hráč dal hlavou jediný gól v zápase se Slováckem, když před tím ještě po centru Srdjana Plavšiče trefil tyč. To ho naštvalo. Díky spolupráci s mentálními kouči se ale nenechal rozhodit a vzápětí už další přihrávkou srbského spoluhráče zápas rozhodl.

Sparta - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Wiesner v 70. minutě trefil v lize ve třicátém zápase teprve podruhé. "Nejdřív mě naštvalo, že jsem tu první příležitost nedal, protože to podle mě byla daleko větší šance. Ale jsem rád, že to tam Srki dal podruhé a už se to povedlo. Popravdě, myslel jsem, že to tam nepůjde, ale naštěstí to tam spadlo," řekl Wiesner v rozhovoru pro klubovou televizi.

Díky mentálnímu tréninku neproměněnou šanci ihned pustil z hlavy. "Ten gól padl fakt po pár vteřinách, takže to bylo ideální. Vizualizace, představit si, že jsem to dal, hodit to za hlavu a soustředit se okamžitě dál na hru. To pomohlo," uvedl třiadvacetiletý Wiesner, který hraje i na pozici obránce.

Do hry spolu s Plavšičem naskočil v 62. minutě. "Měli jsme oživit hru náběhy za obranu, což se nám povedlo," prohlásil někdejší hráč Liberce a Mladé Boleslavi.

Letenští díky němu vyhráli po předchozích dvou ligových prohrách se Slavií a Jabloncem a posunuli se na druhé místo neúplné tabulky. "Po těch dvou porážkách jsme prostě už museli, přes to nejel vlak. Tak jsme to brali," konstatoval Wiesner.

Pražané odolali i závěrečnému tlaku Slovácka. "Bylo to nervózní, oni tam šli se vším, co měli. My jsme to díkybohu zvládli, ubránili. Ale ten zápas jako celek jsem si brutálně užil," řekl bývalý mládežnický reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články