Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nejsou fanoušci jako fanoušci. Eden zaplní "karťáci"

Slávisté se inspirovali v Bundeslize. Také stadion v Edenu budou moci zaplnit fanoušci. I když jen dvojrozměrní.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia bude mít na stadionu fanoušky

Poprvé se kartonoví fanoušci objevili na zápase Mönchengladbachu s Leverkusenem. Duelu přihlíželo dokonce 13 tisíc usměvavých papírových příznivců.

Tribunu v Edenu zatím zdobí přibližně tisícovka dvojníků kádru Slavie. Místo jejich fotografií však brzy přibudou podobizny fanoušků.

"Skrze webový formulář nahrají svou fotografii. Samozřejmě je to za určitý poplatek. Chtěli jsme, aby fanoušci mohli v této době podpořit nějakým způsobem svůj klub, protože část výnosu půjde na klubovou akademii," uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Slavia přemýšlí, jak by mohla oživit již tak komorní atmosféru svých zápasů. "Jsme domluveni s odborem přátel, že všechny odbočky z celé republiky tu budou mít vyvěšeny své vlajky. Máme toho připraveno více, ale to bude překvapení a uvidí to hráči až při sobotním zápase," dodal Býček.

Slavia přivítá v sobotu od 20:00 Jablonec. Fanouškův dvojník může zůstat na místě nejen v tomto duelu, ale až do doby, kdy se opatření proti covidu-19 uvolní a do hlediště budou znovu smět diváci. Každý příznivec pak dostane zpět svou fotografii podepsanou od hráčů A-týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články