Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sparta měla v Rakousku namále, ale neporazitelnost udržela. Poprvé se trefil Souček

První porážku v přípravě na novou sezonu fotbalisté Sparty odvrátili. V závěru podvečerního duelu s prvoligovým rakouským Wolfsbergerem totiž Matěj Hanousek srovnal na konečných 2:2. Pražané zatím nenašli přemožitele i proto, že v dopoledním utkání deklasovala sestava s průměrným věkem 21,5 roku druholigový Horn 4:0. Gól si při své premiéře připsal záložník Filip Souček. 

Filip Souček v dresu Sparty v utkání s Hornem
zdroj: Twitter Sparta Praha

"Obě střetnutí ukázala to samé, že fotbal je o chybách. V prvním jsme potrestali soupeře a zaslouženě zvítězili, ve druhém jsme naopak udělali chyby my a soupeř je využil. Jsem rád, že jsme ve druhém poločase vyrovnali. Pro hráče to musí být poučení, že na takové úrovni nesmí triviálně chybovat," citoval trenéra Václava Kotala klubový web.

Proti Hornu poslal Spartu do vedení ve 26. minutě Adam Karabec a těsně před odchodem do kabin zvýšil Filip Havelka po akci Jana Fortelného.

Ve druhém poločase přidali Letenští další dvě branky - v 86. minutě skóroval devatenáctiletý debutant Souček po přistrčení od Libora Kozáka, který o několik vteřin později hlavou zužitkoval centr Michala Trávníka a uzavřel skóre.

"Cítil jsem se dobře. Byl jsem rád, že jsem mohl po delší době nastoupit do zápasu, a těší mě, že jsme to zvládli. Nervózní jsem nebyl. Nervozitu nemívám. Jsem rád, že se mi dařilo, ale hlavně, že jsme vyhráli," uvedl bývalý opavský středopolař Souček.

Je nám líto, video expirovalo.
Spartě se v přípravných zápasech daří

Proti Wolfsbergeru nezačala Sparta v kompletně obměněné sestavě vůbec dobře. V 9. minutě těsně po břevnu kapitána Bořka Dočkala překonal brankáře Milana Heču Cheikhou Dieng. Ve 40. minutě si Eliel Peretz pohrál s obranou českého soupeře a zvýšil na 2:0.

Pražané však proti účastníkovi skupinové fáze Evropské ligy dvoubrankové manko dotáhli. Ještě před pauzou snížil Adam Hložek po přihrávce Andrease Vindheima a v 84. minutě zachránil remízu Hanousek, jehož v dobré pozici našel Michal Sáček.

"Je samozřejmě škoda, že jsme neproměnili šance, dokázali jsme si jich pár vytvořit. Ale je dobře, že hráči narazili na kvalitní soupeře a viděli, jaká ta úroveň je," konstatoval Kotal.

Svěřenci trenéra Kotala už během soustředění v Rakousku porazili slovinskou Goricu 3:1 a na úvod rozstříleli na Strahově Táborsko 5:0. Novou ligovou sezonu odstartují v sobotu 22. srpna na hřišti nováčka z Brna.

Přípravná utkání v Rakousku:

Sparta Praha - SV Horn 4:0 (2:0)
Branky:
26. Karabec, 39. Havelka, 86. Souček, 87. Kozák.
Sestava: Holec - Vitík, Plechatý, Krajinský - Fortelný, Havelka, Souček, Trávník, Polidar (10. Šilhart) - Karabec, Kozák. Trenér: Kotal.

Sparta - Wolfsberger AC 2:2 (1:2)
Branky:
43. Hložek, 84. Hanousek - 9. Dieng, 40. Peretz.
Sestava: Heča - Štetina, Čelůstka, Lischka - Vindheim, L. Krejčí II., Dočkal, Sáček, Hanousek - Hložek, Juliš. Trenér: Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články