Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Měli jsme jen jeden případ, říká Svědík a připravuje Slovácko na restart ligy: Pak to pojede zostra

Covid pod číslem devatenáct zbrzdil život všem, výjimkou nejsou ani fotbalisté. Jak se jejich příprava změnila, když je o víkendu nečeká žádný zápas? Na to v rozhovoru pro web prvoligového Slovácka odpovídal trenér týmu Martin Svědík a my jsme z rozhovoru části vybrali. "Připravujeme se stejně, jako kdybychom hráli zápas," vysvětluje kouč.

Zatím ale hráče místo víkendového utkání o body čeká jen modelový zápas mezi sebou. "Pokud koncem týdne nepřijde informace, že liga opět startuje, tak je to pro nás vrchol týdne," říká Svědík a dodává, že profesionální fotbal je v téhle době ze všech profesí nejméně rizikový.

Kouč tvrdí, že kvůli pravidelnému testování se to okamžitě podchytilo. "V sezoně jsme byli testováni každý týden a někdy test proběhl třeba dvakrát nebo i třikrát. Proto jsem ze začátku moc nepochopil, proč jsme dostali zákaz a nemohli jsme hrát dál, i když bez diváků," konstatoval.

Podle něho mají hráči také doporučení, jak se mají ve svém volném čase chovat aby se nenakazili. Ale samozřejmě nevylučuje, že i tak se může někdo nakazit. "Pokud bude celý tým zodpovědný, také díky testování, tak věřím, že to v mužstvu nepropukne ve velkém. My jsme měli jeden případ, to už je delší dobu," konstatoval a doufá, že to tak vydrží.

Nákazu ale rozhodně nepodceňuje a uvědomuje si, že pandemie zasáhla spoustu lidí. Ovšem, myslí si, že sport by mohl všem pomoci zvednout psychiku. "Mohli by chvilku myslet na něco jiného. Sport by tomu mohl pomoct," říká a připravuje tým na ligu, před níž nejspíš nebude šance sehrát ani žádný přípravný zápas.

Zatím mohou hrát jen tři české týmy utkání Evropské ligy. "Ale i pro ně ta situace není jednoduchá," tvrdí kouč a kvůli zastavení ligy pak očekává překotné dohánění termínů. "Potom se bude muset jet zostra. V podmínkách co máme, se musíme připravit. Nic jiného se s tím nedá dělat," říká a doufá, že pět zraněných hráčů z kádru se zatím uzdraví.

"Uzdravují se nám hráči, kteří mají lehčí zranění. Nemáme nic, co by bylo na delší dobu. Snad kromě Divíška, u kterého se potvrdil další problém se svalem," dodává Svědík.

Zdroj
ČT sport, fcslovacko.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články