Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Lukáš vs. Michal. Bratři Sadílkové se moc nepotkali, remízové přání rodičů nevyšlo

Poprvé se na půdě svého mateřského klubu Slovácka utkali bratři Sadílkové. Šťastnější byl čtyřiadvacetiletý Lukáš, jehož tým z Uherského Hradiště v duelu 26. ligového kola porazil doma Liberec 1:0, za který hraje o tři roky mladší ze sourozenecké dvojice Michal. Zápas asi společně rozeberou v neděli u rodičů, jimž nevyšlo přání na nerozhodný výsledek.

Michal Sadílek v souboji s Milanem Petrželou
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Přestože oba Sadílkové nastoupili v záloze, moc to mezi nimi na hřišti nejiskřilo. "Moc jsme se nepotkali. Možná budeme mít možnost povykládat si v neděli u rodičů a vše rozebrat. Máme mít volno, tak bych toho rád využil," řekl Michal Sadílek.

"To já ani nevím, že tady zůstává. Bylo by super, kdybychom mohli v klidu pokecat. Teď byl Michal dlouho v Liberci, pak na Euru do 21 let. Má být hezky, ale nevím, jestli bude mít brácha po dnešku náladu," doplnil Lukáš Sadílek.

Doma si přáli, aby bratrský souboj skončil nerozhodně. "Rodiče by asi brali remízu a určitě byli rádi, že se nikdo z nás nezranil. Lukáš bude po dnešku nadšený a já naštvaný," uvedl Michal Sadílek, který od mládežnických let působil v nizozemském Eindhovenu, a proto si na Slovácku zahrál v české lize poprvé.

S bratrem proti sobě nastoupili v nejvyšší soutěži podruhé. Poprvé se utkali v podzimní části sezony, v níž skončil vzájemný souboj na severu Čech 1:1. "To byla premiéra. Nyní jsme se soustředili každý víceméně na sebe a na svůj tým," uvedl Lukáš Sadílek. "Dnes jsem bráchu moc nevnímal, soustředil jsem se na sebe. Ale vím, že je těžké proti němu hrát," doplnil Michal.

Slovácko má po výhře na Liberec náskok sedmi bodů a podle Michala Sadílka je to i zásluhou o tři roky staršího bratra. "Stal se z něj komplexní hráč, hodně se v této sezoně zlepšil," řekl jednadvacetiletý fotbalista.

Skvělá atmosféra v kabině Slovácka

Jeho bratr se Slováckem drží třetí místo v tabulce, které znamená účast v evropských pohárech. "My se o tom opravdu nebavíme, i když naši pozici vnímáme. Máme cíl vyhrát každý další zápas. Ty pocity, co zažíváme každý týden, jsou fantastické. Atmosféra v kabině je skvělá. Pokud půjdeme po jednotlivých krocích, tak o to můžeme bojovat," řekl Lukáš Sadílek.

Šance na evropské poháry neztrácí ani mladší bratr. "Poslední dobou nám to ale nepálí, vytváříme si málo šancí. A když už něco máme, tak to nevyřešíme nejlíp. Teď nám to moc nejde," dodal Michal Sadílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články