Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

LFA se vůbec nelíbí Radova kritika, proticovidová opatření na stadionech měnit nehodlá

Petra Rada si po prvním ligovém kole opět nebral servítky, tentokrát divoce zkritizoval koronavirová omezení, která znemožňují novinářům osobně navštěvovat tiskové konference. A to se vůbec nelíbilo Ligové fotbalové asociaci (LFA), která se proti výrokům jabloneckého trenéra ostře ohradila. LFA uvedla, že opatření v žádném případě měnit nehodlá.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Rada se po sobotní výhře 1:0 nad Ostravou v úvodním kole ligové sezony pozastavil nad tím, že novináři nadále nemohou mít osobní kontakt s trenéry a hráči, přestože dodržují všechna potřebná koronavirová omezení. Musejí mít celou dobu nasazený respirátor a stejně jako diváci předložit bezinfekčnost. Na stadiony se dostanou pouze s certifikátem o dokončeném očkování, s negativním testem na koronavirus, nebo s potvrzením o tom, že prodělali nemoc v posledních 180 dnech. Antigenní testy nesmějí být starší 72 hodin, PCR odběry pak sedm dní.

"LFA bude nadále striktně trvat na dodržování protokolu opatření, který byl přijat Ligovým výborem LFA před zahájením soutěžního ročníku. LFA klade po celou dobu od počátku propuknutí pandemie maximální důraz na vytvoření podmínek, které budou minimalizovat možnost šíření nákazy nemoci covid-19 v rámci profesionálních fotbalových klubů. Tento protokol opatření byl detailně konzultován s příslušnými autoritami v ČR a inspirován podobnými opatřeními v zahraničí," uvedla LFA v prohlášení.

Radu uráží, že na tiskových konferencích, které probíhají on-line formou, musí mluvit do zdi. "Vždyť my jsme jak cvičené opice v zoologické zahradě a i na ty opice se můžou jít lidi podívat," řekl mimo jiné. K Radovi se v neděli přidal i liberecký trenér Pavel Hoftych.

"Podobná vyjádření zejména v situaci, kdy všichni sledujeme například komplikace, které provázejí účast našeho olympijského týmu na olympijských hrách, považujeme za zcela nepochopitelná. Navíc od respektovaného trenéra klubu, který bude hrát kvalifikační utkání soutěží UEFA," připomněla LFA, že Jablonec čeká 3. předkolo Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články