Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krejčího v nové roli inspiruje Dočkal i další kapitáni. Důležitý byl názor spoluhráčů, přiznal

V kolonce věk má stále pouze číslici třiadvacet. Přesto je na hřišti i v kabině natolik výraznou postavou, že to bude Ladislav Krejčí mladší, kdo povede Spartu do sezony jako kapitán. V nové roli chce čerpat inspiraci u svého předchůdce Bořka Dočkala a klíčový pro něj byl i názor spoluhráčů. K nim se ale na hřiště kvůli zranění zatím nevrátí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta ve čtvrtek nastoupí na Stavanger v nových dresech

"Bořek byl pro mě velkou inspirací jak z fotbalového, tak lidského hlediska. Inspiraci si vezmu i od ostatních kapitánů tady na Spartě nebo v Brně. Do té pozice jsem se dostal takový, jaký jsem. Jakým kapitánem budu, se uvidí," řekl třiadvacetiletý Krejčí.

"Dozvěděl jsem se to od trenéra a sportovního ředitele při sezení s pár hráči, kteří s tím souhlasili. To bylo pro mě důležité, aby to bylo oboustranné," uvedl dvojnásobný reprezentant a odchovanec brněnské Zbrojovky.

Možné změny ve Spartě řešil Fotbal fokus podcast:

Rosický si jeho volbu pochvaluje. "Má k tomu všechny předpoklady. Když jsem ho kupoval, všichni mi říkali, že jsem se zbláznil, že kupuju kluka z druhé ligy. Láďa je pro všechny spoluhráče výborným vzorem toho, že píle, práce a láska k fotbalu vás dovedou k tomu, že můžete mít dobrou kariéru. Zaslouží si být kapitánem Sparty," konstatoval někdejší hráč letenského celku, Dortmundu a Arsenalu.

Krejčí se zranil počátkem června v úvodním duelu třetího ročníku Ligy národů proti Švýcarsku. Kvůli tomu národní tým předčasně opustil, v letní přípravě neodehrál za Spartu jediný zápas. "Můj stav je aktuálně takový, že se doléčuju s fyzioterapeuty, nejsem ještě s týmem. Snažím se udělat všechno pro to, aby to bylo co nejdřív. Kdy přesně, vám neřeknu, ale určitě to není dlouhodobější," prohlásil Krejčí.

"Potřebuje čas dostat se zpátky. Budeme ho chtít mít zpátky co nejdříve. Žádný fotbalový klub nesmí stát na jednom hráči, to s Brianem moc dobře víme. Doufáme, že se dá brzy do kupy," poznamenal Rosický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články