Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Je to o tom věřit, přitahovat pozitivní věci a jít si za nimi, mluví o motivaci Jarošík

Při příchodu mezi novináře měl radost, že jde konečně zvesela, a během hodnocení výhry nad Zlínem 4:1 netajil trenér teplických fotbalistů Jiří Jarošík úlevu. Severočeši v domácím utkání 17. kola první ligy ztráceli od 57. minuty po trefě Roberta Hrubého, nakonec se jim ale podařilo čtyřmi góly duel otočit a poprvé s Jarošíkem uspěli. Čtyřiačtyřicetiletý kouč si chválil změnu rozestavení na tři obránce, přiznal, že hráčům pustil motivační film, a přál si, aby se od tohoto výkonu odrazili i do dalších zápasů.

Jiří Jarošík
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Teplice prolomily sérii sedmi ligových porážek a 12 utkání v nejvyšší soutěži bez vítězství. V tabulce se posunuly s osmi body na předposlední patnácté místo, tři body před Karvinou. "Na takovýto výsledek a výkon jsme čekali dlouho. Nerad prohrávám. Bylo to velké vítězství i pro fanoušky a lidi v klubu. Nechci z toho ale dělat kdovíjaké oslavy. Musíme v takových výkonech pokračovat dál a výsledek přijde," řekl Jarošík, který dříve trénoval Prostějov, Ústí nad Labem nebo slovinské Celje.

Vedle týmové bojovnosti ocenil i útočníka Mareše, který odehrál jubilejní 300. utkání v české lize. Proti Zlínu sice neproměnil několik příležitostí, ale nakonec v 68. minutě vstřelil třetí branku svého týmu. "Není to jen o gólech, ale i o práci. Napadal, makal, běhal. Takový výkon jsem od něj čekal už dřív a strhl tím celý tým. Je normální, že starší lídři takhle hrají, berou to na sebe a pak se z nich i ti mladší snaží vzít příklad," prohlásil Jarošík.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Motivační video

Během sérií porážek přesto bývalý hráč pražské Sparty, CSKA Moskva nebo londýnské Chelsea připustil, že na něj začínala padat deka. "Člověk nemůže moc číst média nebo chodit mezi lidi do společnosti, protože vám každý radí, co máte udělat a co změnit. Je to strašně jednoduché z povzdálí hodnotit, když nejste v denně s týmem v klubu. Myslím, že to není jen můj případ, podobné problémy mají i zkušenější trenéři. Snažili jsme se ale hráče udržet v pozitivní náladě. Pustili jsme jim i motivační video," vyprávěl Jarošík.

K tématu motivačního videa jej přiměla manželka, která mu koupila knihu Secret (Tajemství), načež se Jarošík později dozvěděl i o stejnojmenném filmu. "Je to o tom věřit, přitahovat pozitivní věci a jít si za nimi. Není to o fotbale, je to o zdraví, rodině a jak být pozitivní a pracovitý, abyste měl štěstí," uvedl Jarošík. "Příští týden si ho ale pouštět nebudeme, byl moc dlouhý," žertoval rodák z Ústí nad Labem.

Přál si proto, aby čtyřbranková výhra a posun v tabulce pomohl týmu i po psychické stránce. "Snad nás to nakoplo. Musíme si hlídat sami sebe a nekoukat doleva, doprava. Pořád je ve hře hodně bodů a musíme se soustředit na své zápasy," prohlásil bývalý záložník či obránce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články