Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hráči Slovácka remizovali s Baníkem, dohrávali v oslabení

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka a Ostravy se v 10. ligovém kole rozešli smírným výsledkem 2:2. Domácí sice v nástupu do druhé půle dvěma slepenými góly Ladislava Volešáka a Václava Ondřejky otočili nepříznivý stav a odpověděli na úvodní trefu ostravského Marka Šichora. O dělbu bodů se však postaral Vojtěch Engelmann, který deset minut před koncem dorazil do brány míč po neproměněné penaltě Antonína Fantiše. Slovácko navíc závěrečnou desetiminutovku dohrávalo bez vyloučeného Volešáka a počtvrté v řadě na vlastním stadionu nepoznalo chuť vítězství.

Utkání 1. FC Slovácko - Baník Ostrava
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Ostrava se po pohárovém vyřazení na půdě druholigového Ústí nad Labem vrátila k vítězné sestavě z domácího utkání s Libercem, ale úroveň hry v první půli oboustranně pokulhávala. Přesných akcí bylo pomálu a jednu z mála světlých výjimek obstaral domácí Kerbr pasem za obranu na Volešáka, který ve 14. minutě bez přípravy dal vyniknout brankáři Pavlenkovi.

Slovácko mělo balon ve svém držení, jenomže územní převahu nedokázalo proložit ničím překvapivým. Potvrdil to i Kerbr, který ve 33. minutě z podobné pozice jako Volešák minul branku.

Baník si zavzpomínal na minulý povedený zápas s Libercem. Půlhodinu bránil bez individuální hrubky a pak udeřil z první vážnější akce. Zleva míč zatáhl Holzer, Fantišovi koncovka nevyšla, ale dobíhající Šichor z druhé vlny trefil přesně a přímo pod rozjásaným ostravským kotlem se mohl radovat z první ligové trefy v kariéře. Baník se proti Slovácku střelecky prosadil po třech zápasech.

Tím však pro Ostravu "liberecká" paralela skončila. Nemohoucímu Slovácku pomohl Volešák, který krátce po změně stran nádhernou ranou přes zeď zužitkoval přímý volný kop. Domácí v rozmezí pěti minut obrátili skóre: hostující obrana nezachytila náběh Ondřejky, který pak jen nastavil nohu proti nadýchanému Petrově obloučku za obrannou linii.

Svatopluk Habanec (Slovácko): "Tak naštvaný jsem za angažmá ve Slovácku ještě nebyl. To, co jsme dneska předvedli: na jeden rychlostní stupeň, katastrofální přistupování k hráčům, o důrazu se vůbec nebavím. To byla jedna velká bída. Jsem silně nazlobený z toho, co hráči předvedli."

Martin Svědík (Ostrava): "Ve vstupu do zápasu bylo Slovácko trošku aktivnější a vytvořilo si jednu stoprocentní šanci. My jsme v tu dobu ztráceli balony v přechodové fázi, nedostávali jsme se před branku. Až potom jsme udělali přímočarou akci a byl z toho vedoucí gól. I když jsme si říkali, že si musíme dát pozor na vstup do druhého poločasu, tak jsme zbytečně dostali dva góly. Vážím si ale toho, že ani poté mužstvo nesložilo zbraně. Slovácko po druhém gólu přestalo hrát, nebylo tak aktivní a vyrovnali jsme zaslouženě."

Soupeř po dvougólovém direktu ale zvedl hlavu překvapivě rychle. Slovácko se vrátilo do svého útočného trápení a Baník v závěrečné čtvrthodině převzal otěže. K vyrovnání ho přivedla akce dvou střídajících mužů: Lukešův rohový kop trknul hlavou do brány Kraut, ale míč na brankové čáře zastavil rukou Volešák, který tak musel předčasně do sprch.

Mnohem větším trestem však pro domácí bylo, že i když Melichárek kryl následnou Fantišovu penaltu, Engelmann dorážkou přece jen skóroval a zařídil dělbu bodů. Baník tak prolomil špatnou bilanci na hřištích soupeřů, kde třikrát za sebou prohrál a inkasoval celkem 12 branek.

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 2:2 (0:1) Branky: 48. Volešák, 53. Ondřejka - 35. Šichor, 80. Engelmann. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kotík. ŽK: Ondřejka - Baránek. ČK: 79. Volešák (Slovácko). Diváci: 5081. Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Košút, Kubáň - Daníček (46. Havlík) - Volešák, Valenta, Petr (79. Trávník), Kerbr (87. Došek) - Ondřejka. Trenér: Habanec.Ostrava: Pavlenka - Zawada, Frydrych, Baránek, Sukup - Droppa, Hable - Fantiš, Šichor (71. Kraut), Holzer (77. Lukeš) - Petrus (33. Engelmann). Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články