Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hoftych: Atmosféra? Jako na Střížkově se čtyřmi trumpetisty. S rouškou se trénuje špatně

Jakmile kouč Liberce Pavel Hoftych při utkání v Teplicích uslyšel na prázdném stadionu fandění pouštěné domácími do reproduktorů, hned se mu vybavily někdejší zápasy střížkovských Bohemians. Ty totiž podporovali čtyři trumpetisti. Hoftych zároveň věří, že se současná opatření začnou rozvolňovat. Už jen kvůli roušce, v níž se špatně trénuje.

Trenér Liberce Pavel Hoftych s neoblíbenou rouškou
zdroj: ČTK

Na rozlehlý stadion na Stínadlech mohlo jen 150 osob včetně hráčů a realizačních týmů, a tak se domácí klub pokusil aspoň trochu nahradit chybějící atmosféru tím, že po celý zápas pouštěl zvukovou nahrávku z fandění teplických příznivců při pohárovém finále v roce 2009.

"Trochu jsem si u toho vzpomenul na to, když jsem trénoval Bohemku a hrál tam klub, tuším, že se jmenoval Střížkov. Měli čtyři trumpetisty, to tomu bylo hodně podobné. Samozřejmě atmosféra, kterou nemůžou udělat praví fanoušci a diváci, to bylo takové smutné," uvedl Hoftych.

Je nám líto, video expirovalo.
Hoftych litoval laciné branky. Nechtěl jsem se nechat zavalit, vtipkoval Kučera

"Ale i když jsme prohráli, jsme rádi, že liga pokračuje a můžeme ji hrát. Tyhle věci zatím nejdou řešit jinak, já věřím, že se lidi brzy vrátí do ochozů," dodal po prohře 0:2.

Sobotní zápas probíhal v mimořádném režimu a všichni aktéři museli dodržovat řadu hygienických opatření.

"Znali jsme ty noty, které budou. Věděli jsme, že je musíme dodržet, aby se vůbec zápas mohl ve výjimečném režimu odehrát. Splnili jsme vše, co jsme měli. Doufám, že se to bude uvolňovat, protože některá z nařízení jsou pofidérní a nemají logiku. Hráči třeba nastupují v kabinách s rouškami, přitom mezi sebou sedí normálně na sedadlech, trénují spolu."

Do kabiny už se může

Trenéři a členové realizačních týmů už mohou od pondělí při zápasech restartované sezony první a druhé fotbalové ligy do kabiny. V sobotní dohrávce 23. kola mezi Teplicemi a Libercem, která v Česku otevřela obnovený ročník profesionálních soutěží, měli ještě vzhledem k přísnějším pravidlům od ministerstva zdravotnictví přístup do šatny pouze hráči a rozhodčí.

Hráče před úvodním utkáním restartované ligy nabádal, aby se hygienickými opatřeními nenechali příliš rozptylovat.

"Některé ty věci jsou zvláštní, ale my jsme byli připraveni na to, že to tady bude, že to je první zápas, že bude sledovaný. Proto bylo pro hráče první motto tohoto dne koncentrace. Abychom se nenechali ničím rozhodit, pro obě dvě strany to bylo stejné. Myslím, že hráči se s tím poprali," řekl Hoftych.

Sport
zdroj: ČT4

Nejtěžší podle něj byla atmosféra na hřišti. "Bylo vidět, že některé naše kluky, od kterých bychom to třeba nečekali, ta atmosféra zasáhla a byli nervóznější než v běžném zápase."

I on, stejně jako další lidé na stadionu kromě přímých aktérů na hřišti, musel mít při zápase zakrytý nos a ústa.

"S rouškou se mi koučovalo špatně, protože kolem mě nebyl asi deset metrů nikdo. Naštěstí jsme to vymysleli tak, že mám speciální šál. Sice občas spadne, ale aspoň se dá přes něj trochu mluvit. OK, bylo to tento týden, výjimečný zápas ve výjimečném stavu. Příští týden už budeme moci koučovat bez roušky," dodal Hoftych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články