Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hložek to trefil neskutečně, pochvaloval si Horňák. Přiznal, že ho chtěl před gólem střídat

Sparťanský kouč Michal Horňák po vítězném ligovém derby v Edenu proti Slavii (2:1) v závěrečném pátém kole nadstavbové skupiny o titul přiznal, že před rozhodující trefou Adama Hložka přemýšlel o vystřídání střelce vítězné branky. Devatenáctiletý reprezentant ale vydržel na hřišti až do 83. minuty a výstavní ranou z přímého kopu rozhodl. Letenští se tak vítězně naladili na středeční finále poháru na hřišti Slovácka. Horňák se ale bude muset obejít bez vykartovaného pravého obránce Tomáše Wiesnera.

Sparťan Hložek (vpravo) se spoluhráči se radují z gólu v derby proti Slavii
zdroj: ČTK/Šimánek Vít

Horňák převzal třetí celek tabulky v pondělí po odvolaném Pavlu Vrbovi a v premiéře jeho tým podlehl doma 1:2 Slovácku. Ligovou sezonu ale zakončil vítězně. "Tohle vítězství jsme potřebovali hlavně z psychického hlediska. Času od porážky se Slováckem bylo málo, hráči si potřebovali psychicky i fyzicky odpočinout. Pracovali jsme s nimi hlavně u videa a od toho jsme se odrazili. Viděl jsem na hráčích obrovskou odhodlanost," řekl Horňák na tiskové konferenci.

Spartu poslal do vedení ve 20. minutě po rohovém kopu Tomáš Čvančara, před pauzou srovnal Petr Ševčík. V závěru ale vybojoval Adam Karabec standardní situaci a Hložek nekompromisní střelou rozhodl. Pro oba mladé sparťany to byla poslední akce zápasu.

"Na standardní situaci nebyl určený nikdo konkrétní, nechali jsme to na hráčích. Vzal si to Adam Hložek a trefil to neskutečně, lépe to snad ani nešlo. Před gólem jsme přitom už pár minut řešili, jestli ho s ohledem na pohár nevystřídat," přiznal Horňák, kterému ale bude ve středu proti Slovácku chybět Wiesner. Ten viděl v 78. minutě červenou kartu, stejně jako později na druhé straně bývalý sparťan Srdjan Plavšič.

"Wiesner patří do základní sestavy, je to problém. Při přípravě jsme zdůrazňovali, že hlavní je nedostat červenou kartu, že se trest přenáší do poháru. Už jsem se s ním o tom bavil, je z toho skleslý. Ale poradíme si, máme další hráče, kteří jsou zvyklí hrát na jeho pozici," ujistil Horňák.

Dvaapadesátiletý bývalý reprezetant, jenž jako hráč získal se Spartou deset titulů, naopak pochválil výkon druhého krajního obránce Martina Suchomela. "Má velké předpoklady, znám ho už z mládeže. Chybí mu herní praxe, což bylo vidět i v těch několika zápasech, které letos odehrál za 'béčko'. Poslední dvě utkání ale odehrál velmi slušně," řekl Horňák na adresu devatenáctiletého klubového odchovance.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články