Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hložek byl vyhlášen nejlepším hráčem ligy za květen, z trenérů vyhrál Vrba

Květnovou anketu Ligové fotbalové asociace (LFA) ovládli sparťané. Nejlepším hráčem měsíce se stal osmnáctiletý ofenzivní univerzál Adam Hložek, mezi trenéry vyhrál Pavel Vrba.

Hložek v posledním měsíci ligové sezony odehrál pět ze šesti zápasů. Ve čtyřech z nich se mezi střelce zapsal sedmkrát. V závěrečném 34. kole se při výhře 6:1 nad Brnem trefil čtyřikrát v rozmezí 23 minut.

Díky tomu se s útočníkem mistrovské Slavie Janem Kuchtou podělil s 15 brankami o korunu pro ligového krále střelců, přestože kvůli zranění vynechal více než čtyři měsíce a odehrál jen 19 duelů, o osm méně než Kuchta.

Rodák z Ivančic, který v anketě předčil útočníky Martina Doležala z Jablonce a Michala Škodu z Mladé Boleslavi, si za své výkony vysloužil nominaci na mistrovství Evropy.

Vrba se Spartou v úvodním květnovém duelu v Liberci remizoval 2:2, zbylých pět kol jeho tým vyhrál. Pražané obsadili druhé místo a v létě je čeká 2. předkolo Ligy mistrů.

Bývalý kouč Plzně nebo českého národního týmu uspěl v anketě před Jindřichem Trpišovským ze Slavie a Karlem Jarolímem z Mladé Boleslavi.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články