Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Dvakrát vedli, nakonec ale karvinští fotbalisté uhráli proti Budějovicím jen bod

Karvinští fotbalisté remizovali ve 23. ligovém kole s Českými Budějovicemi 2:2. Dvakrát vedli po gólech Lukáše Bartošáka a Filipa Zorvana, ale Michal Škoda a Martin Králik zachránili hostům bod. Karviná doma v ligové sezoně nevyhrála ani ve 12. utkání a jako jediný tým tam čeká na plný bodový zisk. Slezané ztrácí devět bodů na předposlední Pardubice, které mají zápas k dobru. Dynamo nezvítězilo v pátém kole po sobě.

V karvinské sestavě si odbyl premiéru senegalský záložník Ndiaye, který na začátku týdne přišel na hostování z Plzně výměnou za stopera Santose. Hned v první minutě měl po Bartošákově centru šanci Durosinmi, ale trefil jen brankáře Vorla. Domácí byli i dál aktivnější a ve 20. minutě nebezpečně z dálky vypálil Túlio.

Na druhé straně hlavičkoval Škoda, ale jen do náruče brankáře Bajzy. Karvinský gólman pak vyhrál i další dva souboje se Škodou, protože jihočeský kanonýr mířil v dobré pozici pokaždé přímo do středu branky.

Domácím se dařilo vyhrávat souboje před soupeřovou brankou a po nich střílet z druhé vlny. Ve 37. minutě to předvedl Durosinmi, ale Vorel ještě míč mířící do horního růžku branky vytáhl. Minutu před přestávkou v podobné situaci Papadopulos sklepl míč k Bartošákovi a ten ho z hranice šestnáctky poslal přesně k pravé tyči. V lize se trefil poprvé od loňského května. V této sezoně nejvyšší soutěže Karviná už jedenáctkrát vstřelila vedoucí gól, ale dosud jen na Slavii vedení proměnila v tříbodový zisk.

Ve 49. minutě dopřála domácí obrana hodně volného prostoru Škodovi a zkušený střelec toho dokonale využil. Už za minutu ale Karviná znovu vedla. Zorvan si naběhl mezi mnohem urostlejší stopery a hlavičkoval do sítě. Po lednovém příchodu z Příbrami dal první gól v karvinském dresu.

Brankář Vorel pak několika skvělými zákroky zabránil domácím zvýšit náskok. Poradil si s parádním Bartošákovým přímým kopem i hlavičkami Papadopulose a Durosinmiho. Deset minut před koncem se z dálky tvrdě opřel do míče slovenský kapitán hostí Králik a svým premiérovým ligovým gólem zařídil remízu.

Dynamo dál zůstává jediným mužstvem v lize, které v tomto ročníku na hřišti soupeře nezvítězilo. Díky bodu se však posunulo na šesté místo.


23. kolo první fotbalové ligy:

MFK Karviná - Dynamo České Budějovice 2:2 (1:0)

Branky: 44. Bartošák, 50. Zorvan - 49. Škoda, 80. Králik. Rozhodčí: Szikszay - Caletka, Volf - Petřík (video). ŽK: Šehič - Hora, Valenta, Vorel. Diváci: 1412 (omezený počet).

Sestavy:

Karviná: Bajza - Látal, Buchta, Kobouri, Šehič - Túlio - Zorvan, Ndiaye (85. Qose), Papadopulos (72. Svoboda), Bartošák (85. Sinjavskij) - Durosinmi (85. Holík). Trenér: Páník.

Č. Budějovice: Vorel - Havel, Králik, Novák (75. Hais) - Čolič, Valenta, Hora, Mihálik (85. Konda) , Skovajsa (63. Mršič) - Van Buren, Škoda. Trenér: Horejš.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články