Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Slovácko v přípravě porazilo i Vyškov, Plzeň s Botosani remizovala, Ewerton se blýskl hattrickem

I čtvrté utkání přípravy na novou sezonu první ligy skončilo pro fotbalisty Slovácka triumfem. Po třech výhrách nad slovenskými soupeři porazili na domácí půdě na stadionu Širůch 2:0 druholigový Třinec. Trefili se záložníci Vladislav Ljovin a Milan Petržela. Plzeň remizovala v úvodním utkání na soustředění v Rakousku 0:0 s rumunským týmem Botosani. Úřadující ligoví šampioni poprvé během přípravy nezvítězili. Slavia deklasovala 7:1 Dinamo Bukurešť a naopak poprvé v přípravě vítězila. Sešívaní rozhodli o triumfu třemi brankami od 51. do 55. minuty, hattrickem se blýskl Brazilec Ewerton.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko si poradilo s druholigovým Třincem

Ljovin se prosadil v 24. minutě a Petržela přidal pojistku v 49. minutě, kdy po Brandnerově centru poslal míč do odkryté sítě. Slovácko skórovalo v přípravě zatím sedmkrát a pokaždé dal gól jiný hráč.

"Měli jsme dostatek dalších brankových příležitostí, které jsme nezúročili. I soupeř měl dvě tři šance, takže je důležité, že jsme to uhráli s nulou. Na našem výkonu ale bylo znát, že jsme v plné přípravě," podotkl trenér brankářů Luboš Přibyl.

Čtvrtý tým uplynulé sezony nejvyšší soutěže čeká další duel v sobotu proti dalšímu druholigovému celku Vyškovu.

Přípravná utkání:

1. FC Slovácko - Třinec 2:0 (1:0)

Branky: 24. Ljovin, 49. Petržela.

Sestava Slovácka: Nguyen (46. Borek) - Šimko (60. Sinjavskij), Kadlec (46. Šuvalija), Daníček (46. Hofmann), Kalabiška (60. Juroška) - Petržela (60. Vecheta), Ljovin (60. Srubek), Havlík (60. Trávník), Holzer (60. Polášek) - Brandner (60. Kozák), Šašinka (46. Kohút). Trenér: Svědík.

Kouč Michal Bílek nasadil od začátku sestavu se všemi oporami a k hromadnému střídání sáhl až po hodině hry. Viktoria se ale tentokrát střelecky neprosadila, ačkoliv při předchozích čtyřech výhrách nasázela celkem 21 branek. Plzeň alespoň počtvrté v přípravě udržela čisté konto.

"Sehráli jsme utkání s velice zajímavým soupeřem, kterého jsme nepustili téměř do žádné velké příležitosti. Můžeme si z toho odnést celou řadu věcí. Máme před sebou stále ještě další zápasy, ve kterých se můžeme zlepšovat, takže zápas splnil očekávání," uvedl asistent trenéra Pavel Horváth.

Plzeň se v rámci soustředění ve Westendorfu utká ještě v pátek s belgickým Sint-Truidenem a příští úterý v Kufsteinu s Besiktasem Istanbul.

Viktoria Plzeň - Botosani 0:0

Sestava Plzně: Staněk - Řezník (60. Holík), Pernica (60. Hranáč), Hejda (60. Čihák), Havel (60. Sýkora) - Bucha (60. Qose), Kalvach (60. Ndiaye) - Kopic (60. Mihálik), Cadu (60. Trusa), Mosquera (60. Pilař) - Chorý (60. Kliment). Trenér: Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Vysokou výhru Slavie řídil hattrickem Ewerton

Slavia se v Oeppingu ujala vedení už ve třetí minutě, kdy si Ewerton svým typickým způsobem navedl míč na střed hřiště a z hranice vápna se trefil přesně k tyči. "Vždycky se snažím zasekávat si míč do středu a střílet. Mám hodně dobrou střelu, v Boleslavi jsem už pár podobných gólů dal," uvedl Ewerton.

Pětadvacetiletá letní posila Pražanů se navíc krátce po pauze dvakrát prosadila na zadní tyči, nejprve volejem a následně hlavou. Na obě branky Ewertonovi přihrál pravý bek Douděra, spoluhráč z posledních sezon v Mladé Boleslavi.

Další zásahy přidali Usor a debutující reprezentační útočník Jurečka. V 69. minutě sice snížil Vojtuš, v závěru ale pojistili vysoké vítězství další čerstvá posila Valenta a Olayinka.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se po remíze 1:1 s Olympiakosem Pireus dočkali prvního triumfu v přípravě. "Myslím, že zápas s Rapidem byl o hodně lepší než ten první. Snažili jsme se držet balon a kombinovat, přesně jak po nás chce trenér. Také jsme dali hodně gólů, což je pro nás důležité, ale pořád máme hodně co zlepšovat," řekl Ewerton.

Závěrečný duel Slavia sehraje ve Welsu proti maďarskému týmu Puskás Akadémia a 21. července už ji čeká úvodní duel 2. předkola Evropské konferenční ligy.

Slavia Praha - Rapid Bukurešť 7:1 (1:0)

Branky: 2., 51. a 53. Ewerton, 55. Usor, 67. Jurečka, 80. Valenta, 84. Olayinka - 69. Vojtuš.

Sestava Slavie: Kolář - Douděra (68. Schranz), Ousou (68. Icha), Santos (68. Kačaraba), Oscar (68. D. Jurásek) - Tiéhi (46. Valenta), Holeš (68. Hromada) - Usor (68. Sor), Traoré (68. Ševčík), Ewerton (68. Olayinka) - Jurečka (68. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články