Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bucha si po vyloučení jednou nezahraje, Rada je vyšetřován za chování v Ďolíčku

Trest na jeden zápas inkasoval plzeňský záložník Pavel Bucha po červené kartě ve šlágru se Slavií. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace o tom informovala v komuniké. Komise mimo jiné zahájila i řízení s jabloneckým trenérem Petrem Radou za urážlivé chování vůči divákovi v utkání s Pardubicemi.

Trenér fotbalistů Jablonce Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Homolka Jan

Čtyřiadvacetiletý Bucha byl vyloučen v 85. minutě, kdy se provinil tvrdým "šlapákem" proti Peteru Olayinkovi. Polský rozhodčí Pawel Rackowski mu udělil druhou žlutou kartu, podle trenéra hostů Jindřicha Trpišovského měl ale dostat rovnou červenou.

Dle disciplinárního řádu FAČR však nemůže hráč dostat za vyloučení po dvou žlutých kartách vyšší trest než na jeden zápas. "K přehodnocení osobního trestu uděleného rozhodčím na hrací ploše může disciplinární komise dle svého statutu přistoupit pouze tehdy, když například dojde ke zjevné chybě rozhodčího nebo k vážnému zranění protihráče," vysvětlil předseda komise Richard Baček.

Jedno soutěžní utkání si nezahraje ani zlínský záložník Vachtang Čanturišvilli, který dostal červenou kartu za zákrok na českobudějovického Patrika Brandnera.

Možnému trestu čelí jablonecký trenér Rada, jenž se provinil v utkání s Pardubicemi urážlivým chováním k fanouškovi. Pardubický klub je zase vyšetřován za porušení povinnosti pořadatele, konkrétně v podobě nevhodných pokřiků fanoušků na adresu kouče hostů.

Disciplinární komise zahájila také řízení se Spartou za rasistické projevy k hráčům hostů, nevhodné pokřiky a použití pyrotechniky vedoucí k pozdržení utkání s Baníkem. Za použití pyrotechniky bude vyšetřována také Ostrava.

Kvůli nevhodným pokřikům fanoušků a použití pyrotechniky čelí disciplinárnímu řízení i Plzeň v duelu proti Slavii. Pražský klub může dostat trest za nesportovní chování diváků, konkrétně použití pyrotechniky a poškození zařízení stadionu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články