Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

BLOG: Tohle derby v Edenu prohráli

Všechno jednou končí. A stará pravda podle všeho platí i ve fotbale vezdejším. Slavia tu dlouho vládla, a to nejen na hřišti, ale i v práci mangementu. Koho chtěli, toho získali. Teď se však zdá, že se časy mění. Příklad? Jan Kuchta ve Spartě.

Kuchta přestoupil do Ruska právě ze Slavie a v Edenu ho také chtěli zpět. Věděli proč. Útočník, který poslední měsíce kopal za Lokomotiv Moskva, předvedl v Lize národů proti špičce evropského fotbalu, že má formu "jako z praku".

Takže když vyšlo najevo, že kvůli ruské invazi na Ukrajinu a snaze rodiny opustit Rusko, hledá jiné angažmá, ozvala se Slavia. Jednání probíhala, ale náhle přišla změna. A místo ve Vršovicích se pětadvacetiletý snajpr dohodl na kontraktu (zatím na ročním hostování) na Letné.

Je to v naší kotlině zatím jednoznačně největší letní přesun. Alespoň směrem do ligy určitě. A to, že dokázala Sparta kanonýra vyfouknout velkému rivalovi, je zase její největší úspěch ve fotbalovém zákulisí za poslední roky.

A také je to další důkaz, že v Edenu už nejspíš není všechno jako v ráji. Nejdřív Slavii v nadstavbové části ligy uloupila titul Plzeň. Pak si ještě vybavuji, že když letos odcházel do Číny rumunský tahoun červenobílé party Nicolae Stanciu, tak to bývalý reprezentační kanonýr a nyní zkušený fotbalový agent Zdeněk Nehoda komentoval následovně: "Jestli Slavia potřebuje peníze, tak ten přestup dává smysl. Jinak ne."

A o peníze, jak známo, jde až v první řadě. Takže bych dal obojí do souvislosti. Protože si nemyslím, že zrovna u Kuchty by tomu bylo zásadně jinak. Zvlášť, když je mu jasné, že přestupy mezi oběma pražskými "S" fanoušci neodpouštějí. Ti slávističtí mu to dají určitě pořádně "sežrat", což už na sociálních sítích také zhusta dělají.

Řekl bych, že bezstarostné časy, kdy se červenobílé konto zdálo být bezedné, už skončily. Tohle pomyslné derby se Spartou v zákulisí prohrála 0:1.

Hlavní ale bude, jak se tohle všechno projeví na hřišti. A to se ukáže třeba ve 13. ligovém kole, v němž koncem října přijede Sparta do Edenu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články